Dolar

32,5896

Euro

34,7949

Altın

2.499,78

Bist

9.453,59

Bodrum'da 'RES' protestosu

Bodrum'da 'RES' protestosu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 21:13:22

Bodrum'da 'RES' protestosu
Bodrum ilçesinde inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santraline (RES) karşı çıkan grup, basın açıklaması yaptı.

Güvercinlik Mahallesi'nde yapılması planlanan santrale tepki gösteren bazı muhtarlar ve mahalle sakinleri, köy kahvehanesinde bir araya geldi.

Protestocu grubun avukatı Remzi Kazmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege bölgesinde devam eden RES'lerin bir yenisiyle karşı karşıya geldiklerini söyledi.

Geriş ve Akyarlar bölgesinde yapımı planlanan RES Projesi'ne de karşı durduklarını belirten Kazmaz, "Akyarlar ve Geriş'te kamulaştırmayla ilgili işlem durduruldu. Bodrum, tam rahat nefes almıştı ve turizm mevsimine girmişti. Bu kez de Güvercinlik'te 9 köy üzerinde yapılacak RES olayı çıktı" diye konuştu.

- "RES'leri Anadolu'nun değişik yerlerinde kurun ki biz de sizi alkışlayalım"

Kazmaz, bölgede 10 milyon metrekarelik alanda 13 rüzgar tribünü kurulmasının planlandığını öne sürdü.

Mahalle sakinlerinin RES'e değil, kurulacağı alana karşı olduğunu savunan Kazmaz, "Hep inadına halka rağmen bir şeyler yapılıyor ama yapılan tüm şeylerin hepsi hukuksuz. Siz RES'leri rüzgar haritasının bulunduğu, Anadolu'nun değişik yerlerinde kurun ki biz de sizi alkışlayalım. Milli irade kazansın, milli gelirimiz artsın" ifadesini kullandı.

"Çamlık köyü, Yakaköy başta olmak üzere birçok mahalle muhtarı dava açtı" diyen Kazmaz, şunları kaydetti:

"Son anda bu konudan bilgimiz oldu. Yarından sonra Muğla İdare Mahkemesine yüzlerce insanın müracaat edip, RES Projesi'nin bir an önce kaldırılması yönünde talepte bulunacağını biliyoruz. Projeyi yapacak firma yetkililerine sesleniyoruz. Bodrum, bir turizm kenti. Bodrum'dan 1,4 milyon avro turizm geliri geliyor. Burada kurduğunuz RES'ler, sadece iki tatil köyünü işletebilecek kadar az enerji üretmesine rağmen, 10 milyon metrekarelik alanın kamulaştırmasını henüz anlamış değiliz.

Bırakın, Bodrum turizmle geçinsin. İnsanların ekmeğiyle oynamayın. Kuracağınız 150 metre uzunluğundaki RES'lerin Bodrum'un görüntüsünü bozacağı malum. Bunu bile bile yapıyorsanız, bunun altında başka işler var."

Mahalle sakinleri de RES'lere değil, kurulacağı alanlara karşı olduklarını belirterek, projeye tepkilerini dile getirdi.

Haber Ara