Dolar

32,5380

Euro

34,8156

Altın

2.443,92

Bist

9.722,83

Bodrum'da kaçakları taşıyan botun batması

Bodrum'da kaçakları taşıyan botun batması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 19:58:16

Bodrum'da kaçakları taşıyan botun batması
Bodrum'da yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu botun batması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği olayda gözaltına alınan Suriye uyruklu kişi tutuklandı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünün, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'na geçmeye çalışırken botun batması sonucu hayatını kaybeden kaçaklarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında organizatör olduğu tespit edilen Suriye uyruklu Ahmad Usen (26) gözaltına alındı.

İç mimar olduğu öğrenilen ve bot denize açılmadan içinde bulunan Suriyeli kaçaklardan yol parasını topladığı belirlenen Usen, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ahmad Usen, çıkarıldığı mahkemece "göçmen kaçakçılığı" ve "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlarından tutuklandı.

Öte yandan, olayla ilgisi olduğu anlaşılan iki kişinin daha kimliklerinin belirlendiği ve yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için dün Bodrum'dan yola çıkan Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu lastik bot, Kara Ada açıklarında batmış ve 6 kaçak hayatını kaybetmiş, 70 kişi ise kurtarılmıştı.

Haber Ara