Dolar

32,5208

Euro

34,7888

Altın

2.418,86

Bist

9.763,29

BM yardımları sivillere değil, rejime gidiyor

Suriyeli gazeteci Hadi Abdullah, kuzey Hama'da muhaliflerin rejimden ele geçirdiği kontrol noktalarını ziyaret etti. Abdullah, Suriye rejim birliklerine ait kontrol noktalarında BM'nin mülteciler için gönderdiği konaklama malzemelerinin kullanıldığını gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 15:31:45

BM yardımları sivillere değil, rejime gidiyor

Mepanews'in İngiliz gazetesi The Guardian'dan aktardığı habere göre El Mecdel kasabasında muhaliflerin kontrolüne geçen bir rejim üssünü ziyaret eden Abdullah, bu kontrol noktalarında BM'nin mülteciler için gönderdiği konaklama malzemelerinin kullanıldığını gösterdi.

Hadi Abdullah'ın ziyaret ettiği kontrol noktalarında, BM'ye ait çadırların ve battaniyelerin rejim güçleri tarafından kullanıldığı görülüyor. Malzemelerin üzerinde yazan, "UNHCR- The UN Refugee Agency (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği)" yazısı dikkat çekiyor. 'Yardım' olarak gönderilen gıda, temiz su ve tıbbi malzemelerin de Suriye rejimi tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor.

DAHA ÖNCE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha önce bazı yardım kuruluşları yardımların Esed rejimine teslim edildiği gerekçesi ile BM ile koordinasyon içinde çalışmayı reddetmişti.

Haber Ara