Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

BM vizesi verilen Cevad Zarif'in New York seyahati kısıtlanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington Post'a verdiği röportajda İranla ilgili açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-15 12:30:06

BM vizesi verilen Cevad Zarif'in New York seyahati kısıtlanıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Pompeo, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e vize verilmesini onaylamıştı. Pompeo, konuyla iligli açıklamasında Zarif başkanlığındaki İran heyetinin yalnızca Birleşmiş Milletler Merkezi ve ikamet yerleri ile BM İran temsilcisinin ikametgahı arasında seyahat edebileceğini söyledi.

Pompeo, "İranlı diplomatların New York'ta serbestçe seyahat etmeleri için bir neden yok. Dışişleri Bakanı Zarif ve heyetine BM anlaşmaları çerçevesinde sahip oldukları tüm hakları verdik ve bundan daha fazlası olmayacak" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yolculuk sırasında New York'taki düşünce kuruluşları ve gazetecilerle buluşması bekleniyor.

"Zarif, ABD'deki sivil özgürlükleri kötü propaganda için kullanıyor" diyen Pompeo, İran'ı ifade özgürlüğünü baskı altına almak ve muhalifleri hapsetmekle suçladı.

Pompeo ayrıca "İran televizyonu beni davet ederse kabul ederim" dedi.

ZARİF DE YAPTIRIM UYGULANAN İSİMLERDEN BİRİ

ABD Başkanı Donald Trump, haziran ayı sonunda, İran'ın ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşürdüğü gerekçesiyle İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'i de kapsayacak şekilde İran'a yönelik yeni yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzalamıştı. Aynı gün ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in de yaptırım listesine alınacağını açıklamış ancak şu ana kadar ABD yönetimi bu yönde bir adım atmamıştı.

 

Haber Ara