Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

BM uyardı: Suriyelilerin yüzde 60'ı bu yıl açlık riskiyle karşı karşıya

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, dün yaptığı açıklamada, 'Suriyelilerin % 60'ının bu yıl açlık riski altında olduğunu' söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 08:30:33

BM uyardı: Suriyelilerin yüzde 60'ı bu yıl açlık riskiyle karşı karşıya

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, dün yaptığı açıklamada, "Suriyelilerin % 60'ının bu yıl açlık riski altında olduğunu" doğrulamasının ardından , Suriye'deki feci bir insani krizle ilgili en tehlikeli alarmı seslendirdi.

Guterres, Suriye krizinin patlak vermesinin onuncu yıldönümü münasebetiyle New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde muhabirlere açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre; Suriye'de, Beşşar Esad rejiminin beklenmedik bir vahşetle demokrasi yanlısı protestoları durdurduğu ve o zamandan beri yüz binlerce insanın öldürüldüğü ve 10 milyondan fazla insanın yerlerinden edildiği 2011'in başından beri Suriye'de bir iç savaş devam ediyor.

Daha fazla umutsuzluk

Guterres, "Suriye'de ihtiyacı olan herkese ulaşmak için daha fazla sınır ötesi insani yardıma ihtiyaç olduğunu" vurguladı.

Guterres ayrıca, "uluslararası toplumdaki mevcut bölünmeler arasında köprü kurmanın sürekli ve güçlü bir diplomatik diyalog gerektirdiğini" açıkça belirtti ve "bunu yapmamanın Suriye halkının çaresizliğinin artmasına yol açacağı" uyarısında bulunarak, “Beni, Güvenlik Konseyi'ni bu hayati konu üzerinde fikir birliğine varmaya tekrar tekrar teşvik etmeye iten şey budur." dedi.

Aralık 2015'te Güvenlik Konseyi, Suriye'de ateşkes çağrısı yapan ve hükümet ile muhalefet arasında görüşmeler yapan 2254 sayılı Kararı kabul etti.

Sorumluluk çağrısı

Guterres, "çatışmanın taraflarını uluslararası insancıl hukuku şimdiye kadar mutlak cezasızlıkla ihlal etmekle" suçladı.

"Evlere, okullara, hastanelere ve marketlere bomba ve mermi yağdı, kimyasal silahlar tarifsiz acılara neden oldu, şehirler kuşatma altına alındı ​​ve siviller açlıktan öldü" diyen Guterres şöyle devam etti: "On yıl önce, barışçıl halk gösterilerinin şiddetli bir şekilde bastırılması korkunç bir savaşa yol açtı; bu sırada dünya, Suriye'nin yıkıma ve kan dökülmesine dönüşmesini izledi, yüzbinlerce kişi öldürülürken, milyonlarca kişi yerlerinden edildi ve sayısız sayı hala tutuluyor. yasadışı olarak ve sıklıkla işkenceye veya Kaybolmaya maruz kaldı. "

Genel Sekreter ayrıca, "Bu suçların faillerinin kalıcı barış arzusu varsa sorumlu tutulmaları gerektiğini" vurguladı.

Kaynak: Arabic Post

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara