Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

BM: Sığınmacı kampının vurulması savaş suçu sayılır

BM, Suriye’nin kuzeyindeki Kamuna sığınmacı kampına düzenlenen hava saldırısını kınayarak, bunun savaş suçu kapsamında değerlendirilebileceğini duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 14:51:04

BM: Sığınmacı kampının vurulması savaş suçu sayılır

Suriye'de İran ve Rusya destekli BAAS rejiminin saldırılarında sivil halk katlediliyor...

BM'nin insani yardımlardan sorumlu yetkilisi Stephen O'Brien, New York'ta yaptığı açıklamada, dün İdlib vilayetine bağlı Sarmada kasabası yakınında meydana gelen saldırının bağımsız bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini belirtti. Mülteci kampının vurulmasının savaş suçu sayılabileceğini dile getiren O'Brien, sorumluların hesap vermesinin şart olduğunu söyledi.

0,,19238756_303,00

EN AZ 60 KİŞİ ÖLDÜ

Türkiye sınırındaki Kamuna sığınmacı kampına yönelik saldırıda aralarında birçok kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 60 kişi yaşamını yitirirken, 80'den fazla kişi de yaralandı. Kamptaki çadırların çoğu bombardıman neticesinde büyük hasar gördü. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

0,,19238777_401,00

Son dönemde bölgede özellikle sivilleri hedef alan saldırıların sayısı arttı. Rejim karşıtları ve Şam yönetiminin karşılıklı saldırılarında son olarak bir hastane hedef alınmıştı. Bölge halkı son saldırılardan Beşar Esed başkanlığındaki Şam yönetimini sorumlu tutuyor.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; sığınmacı kampına yönelik saldırı uluslararası alanda büyük tepki çekti. Başta ABD, İngiltere ve AB olmak üzere Almanya da saldırıyı sert biçimde kınadı. Berlin, “bu denli saldırıların sorunun barışçıl çözümünü engellediği” yorumunda bulundu.

ŞİMDİYE KADAR EN AZ 400 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye'de beş yıldır devam eden iç savaşta en az 400 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi mülteci konumuna düştü.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara