Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

BM: Serrac başkanlığındaki hükümet, meşru Libya hükümetidir

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ve Katar’ın da desteklediği Başbakan Fayiz Serrac Başkanlığındaki Libya hükümetinin 'uluslararası kabul görmüş ve meşru' olduğunu doğruladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 10:39:13

BM: Serrac başkanlığındaki hükümet, meşru Libya hükümetidir

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ve Katar'ın da desteklediği Başbakan Fayiz Serrac Başkanlığındaki Libya hükümetinin "uluslararası kabul görmüş ve meşru" olduğunu doğruladı.

Açıklama, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri sözcüsü Stephane Dujarric tarafından düzenlenen bir basın toplantısında geldi.

Trablus merkezli hükümetin meşru Libya hükümeti olduğunu ve uluslararası arenada tanındığını belirten BM sözcüsü Dujarric, darbeci Hafter'in ise çatışma taraftarı olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Hafter'e net mesajlar gönderdiğini ve saldırıları sonlandırması konusunda uyardığını belirten Dujarric, “Eminim ki, Hafter geç olmadan yanlışını anlar, masum sivillerin ölümüne neden olmaz” dedi.

BM sözcüsü Dujarric, "Artık her iki savaşan taraflar üzerinde doğrudan etkisi olan ülkeler olduğu ve aynı mesajı bu ülkelere iletmenin önemli olduğu açık" dedi.

Libya'ya yönelik silah ambargosunun tekrar tekrar ihlal edildiğini belirten BM sözcüsü Dujarric, savaşın önlenmesi için, savaşan taraflara silah gönderilmesinin durdurulmasının şart olduğunu belirtti.

Kaynak: Shafaqna

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara