Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

BM raportöründen Suriye'de dış müdahaleye eleştiri

BM raportöründen Suriye'de dış müdahaleye eleştiri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 13:40:56

BM raportöründen Suriye'de dış müdahaleye eleştiri
Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Bağımsız Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro, dış aktörlerin Suriye'de savaşan taraflara para, savaşçı, silah yağdırdığını ve bu durumun sadece şiddeti acımasızca tırmandırarak sivillerin hayatına mal olduğunu söyledi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 29. oturumunda konuşan Pinheiro, Suriye'deki savaşın çok taraflı bir hale geldiğini ve askeri zaferin imkansız olduğunu ifade etti.

Savaşan tarafların sivillerin hayatını korumada başarısız olduğuna, hatta kasıtlı bir şekilde sivillerin hayatını tehlikeye attığına dikkati çeken Pinheiro, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'de devam eden savaş, diplomasinin başarısız olduğunu gösteriyor. Etkili devletler savaşı bitirme çabalarında kelime oyunlarıyla hareket ettiler. Siyasi çözüm arayışında bile bazıları askeri müdahaleyi artırarak çatışmayı uluslararası boyuta taşıdı. Dış aktörler, siyasi sürecin başarılı olması için askeri baskının ön koşul olduğuna inanarak savaşan taraflara para, savaşçı, silah yağdırdılar. Bu durum sadece şiddetin acımasızca tırmanmasına yol açtı ve sivillerin hayatına mal oldu."

Haber Ara