Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

BM'nin Filistin Özel Raportörü istifa etti

Özel Raportör Wibisono, İsrail'in kendisine Filistin'e giriş izni vermemesi nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-04 15:41:16

BM'nin Filistin Özel Raportörü istifa etti

AA'nın haberine göre: Birleşmiş Miletler'in (BM) işgal altındaki Filistin topraklarındaki İnsan Hakları Özel Raportörü Makarim Wibisono istifa etti.

Endonezyalı Özel Raportör Wibisono, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, görev yaptığı süre boyunca İsrail'in kendisine Filistin'e giriş izni vermediğini ve bu nedenle de İsrail işgali altındaki Filistinlilere yardım çabalarının engellendiğini ifade etti.

Göreve başladığı 2014'ün haziran ayından bu yana "tarafsız ve objektif" bir gözlemci olarak Filistin'e giriş başvurularına İsrail'in cevap vermediğini belirten Wibisono, işgal altındaki Filistin topraklarına doğrudan erişimi olmadan görevini yerine getiremeyeceğini ve bu yüzden istifa ettiğini söyledi.

Görevi süresince Filistin hükümetinin kendisiyle iş birliği içinde olduğunu belirten Wibisono, İsrail'in de kendi itibarı açısından iş birliği yapmasının ve Filistin'e erişime izin vermesinin önemli olduğunu kaydetti.

BM'nin 6. Filistin Özel Raportörü Wibisono, 31 Mart'a kadar görevini sürdürmeye devam edecek.

Haber Ara