Dolar

32,5698

Euro

34,9369

Altın

2.425,46

Bist

9.722,09

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres Şanlıurfa'da

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres Şanlıurfa'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 13:49:16

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres Şanlıurfa'da
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres, "Bütün kardeşçe duygularınızla bütün yakınlığınızla önemli yardımlar gerçekleştirdiniz" dedi.

Guterres, Suruç ilçesinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) oluşturduğu çadır kenti ziyaret etti.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'den kamp hakkında bilgi alan Guterres, kurslardaki sığınmacılarla sohbet etti.

Daha sonra çadır kentteki mahalleleri gezen Guterres, buradaki okul, market ve spor alanlarını inceledi.

Gezi sonunda çadır kentin çok büyük ve etkileyici olduğunu belirten Gutterres, kamp içerisinde her alanda büyük bir iş yapıldığını ve bunları hayranlıkla izlediğini ifade etti.

Kampı büyük bir gıpta ile gezdiğini aktaran Guterres, kendi bünyelerindeki kamplara göre Suruç'taki çadır kentte farklılıklar görebildiğini kaydetti.

Suriye krizinde gösterdikleri yönetim biçimi nedeniyle kurumları tebrik eden Guterres, "Hem sınırın diğer tarafındaki karmaşık durum hem de buraya yoğun gelişler sırasında çok zor bir süreci iyi bir şekilde yönettiniz. Bütün kardeşçe duygularınızla bütün yakınlığınızla önemli yardımlar gerçekleştirdiniz" ifadelerini kullandı.

Ziyareti sırasında Türkiye'nin ne kadar misafirperver olduğunu, büyük işler başardığının mesajını vermek istediğini vurgulayan Gutterres, özellikle dünyanın kuzeyinde kalan ülkelerin de buna destek vermesi gerektiğine işaret etti.

Guterres, ziyaretin ardından Şanlıurfa'dan ayrıldı.

Haber Ara