Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

BM, İsrail firmalarını kara listeye aldı

Birleşmiş Milletler, işgal edilen Filistin topraklarında Yahudi yerleşimleri kuran İsrailli şirketleri kara listeye aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 13:35:09

BM, İsrail firmalarını kara listeye aldı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, işgal topraklarında yerleşim binaları kuran bazı İsrailli şirketleri kara listeye aldı. Konseyin kararı daha önce Filistinli yetkililerce teklif edilmişti.

Dünya Bülteni'nin derlediği bilgiye göre; Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, kara liste kararına İsrail'in yanı sıra İngiltere ve ABD karşı çıktığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM'nin aldığı kararı zafer olarak niteledi. Filistin Ulusal Girişimi Genel Sekreteri Mustafa Al-Barghouti de kararı zafer olarak değerlendirirken, BDS hareketinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BDS HAREKETİ

İsrail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından 2005 yılında başlatılan BDS hareketiyle İsrail üzerinde ekonomik ve siyasi baskı oluşturulması hedefleniyor. Küresel bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki İsrail işgaline son verilmesi, İsrail'in Arap­ Filistinli vatandaşlarına tam eşitlik sağlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için uluslararası çalışmalar yürütüyor.

Haber Ara