Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

BM, Halep'teki saldırıları kınadı

Birleşmiş Milletler kuruluşları, Suriye'nin Halep kentinde sağlık tesislerini de hedef alan son saldırıları kınadığını açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 05:07:03

BM, Halep'teki saldırıları kınadı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde sağlık tesislerine yönelik son saldırıları kınadı.

BM'nin İnsani İşler Koordinasyon Ofisince (OCHA) Suriye'deki son saldırılarla ilgili yapılan açıklamada, Halep ve çevresinde nisan ayından bu yana devam eden saldırıların hedefleri arasında sağlık tesislerinin de olduğunu belirterek, saldırılar kınadı. Açıklamada, saldırılarda yüzlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını, yaralıların çoğunun ise çocuk olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, saldırıların okullar, hastaneler ve sivil altyapı tesislerinde hasara yol açtığını belirtti.

Saldırıların insani yardım operasyonlarına engel olduğunu ifade eden Dujarric, bu tür saldırıların uluslararası insani hukuk kurallarını ihlal edebileceğini kaydetti.

Haber Ara