Dolar

32,4874

Euro

34,6230

Altın

2.474,15

Bist

9.534,08

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide Atina'da

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide Atina'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 18:37:56

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide Atina'da
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, uluslararası toplumun Kıbrıs'ı desteklemek ve çözüm çabalarına yardımcı olmak için elinden geleni yaptığını belirterek, bugünkü ortamın Kıbrıs sorununun kısa zamanda çözülmesi için gerçek anlamda bir fırsat olduğunu söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Eide, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocias'tan Yunan hükümetinin Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili tezleri konusunda bilgi aldığını ifade etti.

Yarın da, Kıbrıs'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini söyleyen Eide, iki toplum liderleri arasında karşılıklı güven ve iş birliği atmosferinin hakim olduğunu kaydetti.

Uluslararası toplumun Kıbrıs'ı desteklemek ve çözüm çabalarına yardımcı olmak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Eide, "Bugünkü ortam Kıbrıs sorununun kısa zamanda çözülmesi için gerçek anlamda bir fırsat" diye konuştu.

Kocias ise, Eide'ye Yunan hükümetinin Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini ve tezlerini açıkça aktardığını kaydederek, görüşmede yabancı askerlerin Ada'dan uzaklaştırılmasının ve garantörlük meselesine kesin bir çözüm bulunmasının ihtiyaç olduğunu ısrarla vurguladığını belirtti.

Haber Ara