Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

BM Genel Sekreteri Guterres: (2)

-'Kuzey Kore nükleer denemeleriyle küresel normları yıktı ve gereksiz ve pervasızca milyonlarca insanın hayatını riske atıyor'-'Çatışmacı söylemler, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Krize siyasi çözüm bulunmalı, askeri müdahalenin potansiyel sonuçları korkunç olur'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 21:07:17

BM Genel Sekreteri Guterres: (2)
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kuzey Kore'nin nükleer denemeleriyle küresel normları yıktığını ve "gereksiz ve pervasızca" milyonlarca insanın hayatını riske attığını söyledi.

Guterres, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesinin bölgesel ve uluslararası güvenliği ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirtti.

Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını da ciddiye almadığı ifade eden Guterres, Pyongyang yönetiminin nükleer füze denemelerini kınadı.

Guterres, "Kuzey Kore nükleer denemeleriyle küresel normları yıktı ve gereksiz ve pervasızca milyonlarca insanın hayatını riske atıyor. Kendi halkı, kuraklık, açlık ve ciddi insan hakları ihlallerine maruz kalıyor." dedi.

Kuzey Kore'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısı yapan Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde krizin çözümü konusunda birlik olunmasının son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Konseydeki birliğin krizin çözümü ve gerginliğin azaltılması için diplomatik kanallar yaratacağını söyleyen Guterres, "Çatışmacı söylemler, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Krize siyasi çözüm bulunmalı, askeri müdahalenin potansiyel sonuçları korkunç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Guterres, Genel Sekreter olarak krize barışçıl bir çözüm bulunması için her türlü çabayı destekleyeceğini sözlerine ekledi.

(Bitti)


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara