Dolar

32,4845

Euro

34,6771

Altın

2.491,96

Bist

9.548,09

BM Genel Kurulu Kudüs tasarısını görüşüyor

BM Genel Kurulu, ABD'nin Kudüs kararını görüşüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 18:50:56

BM Genel Kurulu Kudüs tasarısını görüşüyor


Mısır tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve ABD'nin vetosu nedeniyle reddedilen "Kudüs tasarısı", olağanüstü toplanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun oyuna sunuluyor. BM Genel Kurulunda görüşülen Kudüs tasarısı, abd Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını geri çekmesi talebini içeriyor. Pazartesi günü BM Güvenlik Konseyine sunulan tasarı, 15 üyeli konseyde sadece ABD'nin vetosu ile reddedilmiş, tasarının BM Genel Kuruluna taşınması kararı alınmıştı. BM Genel Kurulunda alınacak kararın bir bağlayıcılığı bulunmazken, karar ABD ve İsrail'i uluslararası alanda baskı altına almak için büyük bir önem taşıyor.

Dün akşam kabine toplantısında konuşan ABD Başkanı Trump, "Oylamayı yakından takip edeceğiz. Bize karşı oy verenlere para yardımını keseceğiz" diyerek karşı oy kullanacak üyeleri tehdit etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma talimatı verdiğini açıklamıştı. ABD'nin Kudüs kararı, Batı Şeria, Ramallah ve Kudüs başta olmak üzere birçok noktada protesto ve çatışmaların fitilini ateşledi. Protestolarda İsrail güçlerinin gerçek mermi dahi kullandığı sert müdahalelerde birçok kişi yaralandı ve can kayıpları yaşandı.

Haber Ara