Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

BM Gazze'ye gıda yardımını durdurdu

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Gazze'ye yardımları durdurdu. Gazze halkı bu karara yönelik protesto gösterisi düzenledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 19:39:36

BM Gazze'ye gıda yardımını durdurdu

Gazze'deki ihtiyaç sahipleri, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP) yardım kurumlarına sunduğu desteği yeniden başlatması talebiyle gösteri düzenledi. 

WFP'nin Gazze'deki ofisi önünde bir araya gelen ihtiyaç sahipleri, kendilerine gıda yardımı ulaştıran kurumların, WFP yardımlarını yeniden almaya başlaması için çağrıda bulundu. 

a

Gösteriye katılanlar arasında bulunan Yaşlılara Bakım Merkezi Müdürü Besman el-Aşiy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "WFP'nin, yetim, dul ve özel ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı sunan kurumlara desteğini durdurmasını protesto etmek için buraya geldik." dedi.

Aşiy, 2014 yılından bu yana gıda yardımlarında sürekli bir kısıtlamanın olduğuna dikkati çekerek, şu anda söz konusu desteğin tamamen kaldırıldığını aktardı. 

c_1

Söz konusu iptalden dolayı artık Gazze'deki ihtiyaç sahiplerinin zor durumda kaldığını vurgulayan Aşiy, başka alternatifi olmayan bu kişilere yardımların yeniden başlamasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Dünya Gıda Programı'ndan destek alan yaklaşık 35 yardım kurumu, WFP'nin pazartesi günü "gıda programı desteğini" kestiğini duyurmuştu. 

d_2

WFP'den haziran ayında yapılan açıklamada, yeni fon aktarılmazsa temmuz ayında Gazze ve Batı Şeria'da 150 bin kişiye yönelik gıda yardımının askıya alınacağı bildirilmişti. 

BM verilerine göre, Gazze nüfusunun yüzde 80'i işsizlik ve fakirlikten dolayı uluslararası yardımlara bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyor. Filistin'de 2006 yılında yapılan seçimleri Hamas Hareketi'nin kazanmasının ardından İsrail Gazze'ye ağır bir ambargo süreci başlatmıştı. 

e_1

 

Haber Ara