Dolar

32,5065

Euro

34,7791

Altın

2.423,31

Bist

9.706,06

BM: Esed rejimi evlere girip sivilleri öldürdü

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Halep ile ilgili 'Esed rejimi evlere girip sivilleri öldürdü' açıklaması yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 13:46:04

BM: Esed rejimi evlere girip sivilleri öldürdü

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nn haberine göre 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Halep'in doğusuna geçen Esed rejimine bağlı güçlerin evlere girerek sivilleri öldürdüğünü, dün 11'i kadın 13'ü çocuk en az 82 sivilin hayatını kaybettiğine dair bilgiler aldıklarını duyurdu.

HALEP'TE NE OLUYOR?

Kentin doğusu aylardır Esed rejimi tarafından kuşatma altında tutuluyordu. Dün akşam saatlerinde doğu bölgesinin tamamına yakını rejimin eline geçti. İçeride direnen muhalifler sokak çatışmalarına devam ederken, bölgeye giren rejim askerleri ve Şii milislerin erkekleri kurşuna dizdiği, bazı kadın ve çocukları yaktığı haberleri gelmeye başladı.

Ayrıca direniş gösteren muhalif sivillerden çoğu kadının tecavüze uğradığı ve öldürüldüğü belitiliyor.

Gelen katliam haberleri sonrası durumu protesto etmek isteyen yüzlerce kişi gece saatlerinde Taksim'deki Rus konsolosluğu önüne gitmişti.

Rejimin ilerleyişi ve katliamlar halen devam ediyor...

Bu aşamada Türkiye ve Rusya'nın toplantı yapacağı haberi geldi. Son yarım saat içinde ajanslara düşen habere göre toplantıya İran'ın yanı sıra AB ve Körfez ülkeleri de katılacak. Bir diğer detay ise MİT'in ve Dışişleri yetkililerinin de masada bulunacağı.

Türk bir yetkiliye dayandırılan haberlerde "ABD, Rusya, İran, AB ve Körfez ülkeleri ile muhaliflerin Halep'ten çıkarılması için çabalandığı" da belirtildi.

Haber Ara