Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

BM Dünya Gıda Programı'ndan Libya'ya yardım

BM Dünya Gıda Programı'ndan Libya'ya yardım

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 00:46:18

BM Dünya Gıda Programı'ndan Libya'ya yardım
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP), Libyalı sivil toplum kuruluşu Şeyh Et-Tahir ez-Zavi Cemiyeti işbirliğiyle Fizan eyaletine bağlı Ubari kentinde kabileler arasındaki çatışmalardan kaçan sığınmacılara yardım ulaştırdığı bildirildi.

Şeyh Et-Tahir ez-Zavi Cemiyeti'nin yardımları dağıtma komitesi başkanı Ali Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cemiyet, gıda yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere WFP'den kamyonları teslim aldı. Bu, WFP tarafından gönderilen üçüncü yardım kamyonu" dedi.

Yusuf, şu ana kadar ülkenin güneyindeki beldelerde 468 aileye yardım ulaştırıldığını kaydetti.

Libya'da Tuaregler ve Tebular arasında Ubari kenti kırsalında zaman zaman şiddetli çatışmalar çıkıyor.

Libya genelinde devam eden otorite boşluğu nedeniyle güney bölgesindeki Tuareg ve Tebu kabileleri dışında, Arap kabileler ile Amazig veya Afrika kökenli kabileler arasında da zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Berberileri temsil eden Amazig kabilesi kuzeybatıdaki Nefusa Dağları bölgesini ve Vazen kentini elinde bulundururken, güneybatıdaki Fizan bölgesi, Gadamis, Ubari ve Gat kentlerini Tuareg kabilesi yönetiyor. Libya'nın Çad ve Nijer sınırlarındaki silah kaçakçılığı ve mülteci ticaretini yöneten Tebu kabilesi ise Murzuk ve Kufra kentleriyle ülkenin kuzeydoğusunu hakimiyeti altında tutuyor.

Haber Ara