Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

BM'den Yemen'de verilen 'sözlerin tutulması' çağrısı

BM'den Yemen'de verilen 'sözlerin tutulması' çağrısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 23:26:51

BM'den Yemen'de verilen 'sözlerin tutulması' çağrısı
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen'de çatışan tarafların, insani yardım arası konusunda BM'ye verdikleri sözde durmadıklarını belirterek, "Biz hala kendilerine sözlerinde durma çağrımızı sürdürüyoruz" dedi.

Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen'de tüm tarafların verdiği taahhütlere bağlı kalması gerektiğini kaydederek, çatışmaların radikal gruplara alan kazandırdığını söyledi.

İnsani yardım ulaştırılması için çatışmaların durdurulması talebini tüm taraflara ilettiklerini hatırlatan Dujarric, BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle görüştüğünü vurguladı.

Suudi Arabistan'ın "kendilerine Cumhurbaşkanı Hadi'den ateşkes talebi gelmediği" yönündeki açıklamaları sorulan Dujarric, tüm taraflardan taahhüt aldıklarını vurgulayarak, "Bizim çatışmalara insani ara verilmesi çağrımız mahrem bir eylem değil kamuoyu önünde duyurulan bir karardı" dedi.

- Ban Suudilerle görüştü

Çatışmalara insani ara verilmesi konusundaki çağrılarını sürdürdüklerini dile getiren Dujarric, "Son 24 saat içinde Genel Sekreter Ban, Suudi Savunma ve Dışişleri bakanları ile görüştü. Çeşitli düzeyde temaslarımız sürüyor. Bugün Yemen'de can kaybı rakamları açıklandı. Şiddet tüm Yemen'de aralıksız devam ediyor. Ülkenin yıkımını tüm liderler görüyor ve her şeyin farkındalar" diye konuştu.

Dujarric, insani aranın hayata geçirilememesinin sorumlusuna ilişkin ısrarlı sorular üzerine, "Taraflar BM'ye verdiği sözü tutmadılar. Biz hala kendilerine sözlerinde durma çağrımızı sürdürüyoruz" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban, perşembe günü yaptığı açıklamada, Yemen'de cuma gece yarısından ramazan sonuna kadar çatışmalara insani yardım arası verileceğini duyurmuş ancak hafta sonunda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları ve çatışmalar devam etmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara