Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

BM'den uluslararası topluma göçmen eleştirisi

BM'den uluslararası topluma göçmen eleştirisi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 18:03:09

BM'den uluslararası topluma göçmen eleştirisi
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd, uluslararası toplumu göçmenlerin haklarını korumada başarısız olmakla suçlayarak, Avrupa Birliği'ne (AB) daha fazla kişiye kapılarını açması çağrısında bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 29. Oturumu'nun açılışında konuşan Zeyd, "Vizeleri olsun olmasın, bu insanlar da tıpkı buradaki herkes gibi aynı haklara sahip... Şiddet, baskı, yoksulluktan kaçmaları onları suçlu yapmaz" dedi.

Göçmenlerin "yük" olarak görülmesine şiddetle karşı çıktığını ifade eden Zeyd, bu durumdakilerin, toplumların ekonomik büyümelerine katkı sağlayacağını söyledi.

Akdeniz'deki göçmen ölümlerine dikkati çeken Zeyd, Avrupa Birliği'nin daha fazla kişiye kapılarını açması gerektiğini vurguladı.

Zeyd, Lübnan'nın nüfusunun yüzde 26'sı kadar mülteciye ev sahipliği yaptığına işaret ederek, AB'ye birkaç yıl içinde Suriye ve başka ülkelerde yerlerinden edilmiş, AB nüfusunun sadece yüzde 0.2'sine denk gelecek bir milyon göçmeni kabul etmesi çağrısında bulundu.

Güneydoğu Asya'daki krize de değinen Zeyd, Avustralya'nın göçmenleri geri çevirmesini eleştirerek bu tavrın bölge ülkelerine kötü örnek olacağını ifade etti.

Zeyd, "Bu tür politikalar hiçbir ülke tarafından örnek alınmamalı" diye ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara