Dolar

32,5542

Euro

34,9006

Altın

2.435,45

Bist

9.645,02

BM'den Libya Özel Temsilcisine tepki

BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un Birleşik Arap Emirlikleri'nin finanse ettiği bir düşünce kuruluşundan gelen iş teklifini kabul etmesine tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 12:07:01

BM'den Libya Özel Temsilcisine tepki

AA'da yer alan habere göre, MGK Başkanı Nuri Ebu Sehmeyn'in, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, söz konusu gelişmenin uzlaşı görüşmelerinde Leon'un güvenilirliğine ve tarafsızlığına yönelik şüphe doğurduğu ve "bu hassas dönemde siyasi süreci tehdit ettiği" belirtildi.

Mektupta, Genel Sekreter Ban ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerinin konu hakkındaki duruşlarını ortaya koymaları istendi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM misyon temsilcilerinin yaptıkları iş görüşmelerinin mevcut işlerini etkilememesi gerektiğini belirtti. Leon'un Libya'daki siyasi diyalog görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması için yorulmaksızın çalıştığını ifade eden Dujarric, "Genel Sekreter, kendisine bugüne kadar yaptığı işler için çok teşekkür ediyor" diye konuştu.

İngiliz The Guardian gazetesi, Leon'un Birleşik Arap Emirlikleri'nin finanse ettiği bir düşünce kuruluşundan haziran ayında aylık 35 bin sterlin maaşlı bir iş teklifi aldığını yazmıştı. Teklifi kabul eden Leon, ülkenin dış politikasını desteklemek için geçen yıl kurulan Emirlikler Diplomasi Akademisi'nin genel sekreteri olarak görevine aralık ayında başlayacak.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ni desteklediği biliniyor.

BM Genel Sekreteri Ban, Libya Özel Temsilcisi ve BM Destek Misyonu'nun başkanı olarak görev süresi dolan Leon'un yerine Alman diplomat Martin Kobler'i atamıştı. Görev değişiminin yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.

Haber Ara