Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

BM'den Katar açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM), Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin yayılma etkisinin endişe verici olduğunu bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 22:34:40

BM'den Katar açıklaması

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Körfez ülkelerindeki krizin etkilerinin bir örneğinin de Katar'ın, Cibuti'nin Eritre sınırından askerlerini geri çekme kararı olduğunu söyledi.

"KRİZİN YAYILMA ETKİSİNDEN ENDİŞELİYİZ"

Bölgenin halihazırda Suriye, Irak ve bölgedeki diğer çatışmalardan kaynaklanan birçok sorunla yüzleşmek zorunda olduğuna dikkati çeken Dujarric, "Krizin yayılma etkisinden endişe duyuyoruz." diye konuştu.

"CİBUTİ-ERİTRE SORUNUNU YAKINDAN İZLİYORUZ"

Bölge ülkelerine birlik ve diplomatik çözüm çağrısını yineleyen Dujarric, son gelişmelerin ardından Cibuti ve Eritre arasındaki sorununu da yakından izlediklerini belirtti.

Dujarric, Cibuti ve Eritre arasındaki sorunun bir noktada BM Güvenlik Konseyinde görüşülebileceğini sözlerine ekledi.

KATAR'IN CİBUTİ KARARI

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde, Cibuti 8 Haziran'da Doha ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ilan etmişti.

Doha yönetimi ise buna karşılık olarak Cibuti'nin Eritre sınırından askerlerini çekeceğini açıklamıştı.

CİBUTİ-ERİTRE SORUNU NEDİR?

Katar, Cibuti ve Eritre arasındaki sınır ihtilafında, 2008 yılında ara buluculuk rolü üslenmişti. İki ülke sınırına yüzlerce asker konuşlandıran Katar yönetimi, tarafları 2011'de Doha'da barış anlaşması imzalamaya ikna etmişti.

Haber Ara