Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

BM'den Halep açıklaması: Yardım girişine izin verilsin

BM, Halep'e insani yardımların girişine izin verilmesini istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-02 10:09:59

BM'den Halep açıklaması: Yardım girişine izin verilsin

AA'nın haberine göre Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki tüm taraflardan özellikle kuşatma altındaki bölgelere yardım ulaştırılmasını temin etmelerini istedi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, Halep'te yaşanan insani sorunlara bir kez daha dikkati çekti.

Yerlerinden edilen Suriyelilere BM ve yerel kuruluşların yardım ulaştırmaya çalıştığını anlatan Dujarric, İnsani Yardım Koordinatörü Ali al-Za'tari başkanlığında bir ekibin Halep'in doğusunda yerlerinden edilenlere bu ay içinde yardım ulaştırmak için durum değerlendirmesi yaptığını kaydetti.

Dujarric, heyetin Halep'in doğusunda rejim güçlerinin yeni ele geçirdiği bir bölgeye gittiğini ancak geçen cumartesi günü burada yaşayan 30 bin kişiden kimsenin orada kalmadığının görüldüğünü söyledi.

Halep'in doğusunda 250 bin kişinin halen kuşatma altında olduğunu aktaran Dujarric, "Halep'in doğusuna son BM yardımı temmuz ayında ulaştırıldı. BM, Halep'te çatışan tüm taraflara ihtiyaç içindeki sivillere kesintisiz ve engelsiz insani yardım ulaştırılmasını temin etmeleri çağrısı yapıyor" diye konuştu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara