Dolar

32,5568

Euro

34,9594

Altın

2.429,52

Bist

9.722,09

BM'den fon talep eden yardım kuruluşları 2018'de nerede, ne yapacak?

Thomson Reuters Vakfı 2018’de hangi yardım kuruluşunun nerede faaliyet göstereceğini ve bu kuruluşların önceliklerini araştırdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-30 17:09:17

BM'den fon talep eden yardım kuruluşları 2018'de nerede, ne yapacak?

TIMETURK | ÇEVİRİ

BM verilerine göre 2018'de dünyada neredeyse 136 milyon insanın yardıma ihtiyacı olacak. BM İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi dünyadan 22.5 milyar dolarlık yardım talebi aldı. Suriye, Yemen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rohinya ve doğal afetler sıralanan birçok kriz arasında yer alıyor.

Thomson Reuters Vakfı 2018'de hangi yardım kuruluşunun nerede faaliyet göstereceğini ve bu kuruluşların önceliklerini araştırdı.

BM İNSANİ YARDIM KOORDİNASYON OFİSİ (OCHA)

26 ülkede 91 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı, çatışmalarda yurdundan göç etmek zorunda kalan 40 milyon insane yardımı hedefliyor.

ULUSLARARASI KURTARMA KOMİTESİ

Orta Afrika Cumhuriyeti'ne ve insani kriz yaşayan diğer ülkelere odaklanmaya devam edecek. Yemen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Rohinya da kuruluşun faaliyet için seçtiği bölgeler.

OXFAM

Yemen OXFAM için yardım öncelikli bölge. Kuzey Nijerya ve Suriye'ye de odaklanacak.

ACTION AGAINST HUNGER

Rohinya, Yemen ve Suriye bu örgüt için öncelikli bölgeler.

CHRISTIAN AID

Demokratik Kongo Cumhuriyeti , kuzeybatı Nijerya, Güney Sudan ve Rohinya bölgesinde çalışmayı hedefliyor.

NORWEGIAN REFUGEE COUNCIL

Ulaşılması güç savaş bölgelerinde insanları korumaya ve desteklemeye devam edecek.

ACTIONAID

Doğu Afrika açlık krizi, Kenya, Etiyopya, Somali ve Güney Sudan öncelikli hedef. Rohinya ve Suriye yardım örgütü için öncelikli bölgeler.

BM GIDA VE TARIM ORGANİZASYONU (FAO)

Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, kuzeydoğu Nijerya, Somali, Güney Sudan ve Yemen örgütün öncelikli hedeflediği bölgeler. İklim değikliği etkilerine karşın yerelde gıda üretimi ve kırsal kesimdekilerin desteklenmesi örgütün öncelikleri arasında.

ULUSLARARASI KIZILHAÇ FEDERASYONU (IFRC)

Hava durumlarına bağlı doğal afetlerde erken uyarıyla birlikte erken müdahale ve maddi yardım öncelikl hedefler arasında. Acil sağlık yardımı, su ve temizlik hizmetlerine ulaşım, insani yardımda yerelleşmeyi destkleme de öncelikle sıralananlar.

BM DÜNYA GIDA PROGRAMI (WFP)

Yemeği bir barış aracı haline getirmek... Okul yemek programları yapmak, toplumlarına katma değer sağlayan insanlarla buluşmak, refahı yaymak, istenilen yere hızla ve etkili şekilde ulaşmak.

 

Haber Ara