Dolar

32,5999

Euro

34,7368

Altın

2.498,21

Bist

9.524,59

BM'den Duma çağrısı

BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Feltman, Duma ilçesindeki pazar yerine düzenlenen saldırıyla ilgili çağrıda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 00:42:27

BM'den Duma çağrısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, Şam'ın Duma ilçesindeki pazar yerine düzenlenen saldırının sorumlularının yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Feltman, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Suriye rejiminin savaş uçakları ile düzenlediği ve 100'den fazla kişinin yaşamını yitirip 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan bombardımanı, "Suriye'deki iç savaşının başlamasından bu yana gerçekleşen en kanlı saldırılardan biri" olarak niteledi.

Jeffrey Feltman, "Bu suç, sorumlularının yargı önüne getirilmesini gerektirecek suçlardan bir tanesi daha" diye konuştu.

Konuşma metninde "savaş suçu ibaresi"  

Öte yandan, Feltman'ın önceden hazırlanan konuşma metninde, söz konusu saldırının "savaş suçu" olarak nitelendiği belirtildi.

AP haber ajansı, Feltman'ın, konuşması sırasında "savaş suçu" demeyip, sadece "suç" ifadesini kullandığını aktardı.

Toplantıdan sonra BM'nin gazetecilere gönderdiği konuşma metninde ise "savaş suçu" yerine "suç" ifadesi yer alıyor.

Feltman ayrıca, tarafların "tersine çevrilemez bir siyasi geçiş yoluyla" iç savaşın sona erdirilmesini ve BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın bu amaçla başlatmayı planladığı yeni müzakere sürecinin desteklenmesini istedi.

Suriye'de Esed rejiminin, pazar günü muhaliflerin kontrolünde bulunan Şam'ın Duma ilçesindeki pazar yerine savaş uçakları ile düzenlediği saldırıda 100'den fazla kişi yaşamını yitirmiş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.

Haber Ara