Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

BM'den Bulgaristan'a sığınmacı uyarısı

BM, Bulgaristan'ın ülkesine yasadışı yollarla giren sığınmacılara hapis cezası vermesini eleştirdi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 10:38:02

BM'den Bulgaristan'a sığınmacı uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), Bulgaristan'ın ülkesine yasadışı yollarla giren sığınmacılara hapis cezası vermesini eleştirerek, uluslararası hukuku ihlal ettiği uyarısında bulundu.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, ülkeye düzenlediği iki ziyaret hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

Hüseyin, "Bulgaristan'daki en önemli insan hakları sorunlarının başında, ülkeye yasadışı yollarla giren sığınmacıların, görev gereği şekilde gözaltına alınması, hatta daha da kötüsü yargılanarak hapse atılmasıdır." ifadelerine yer verdi.

Hüseyin, Bulgaristan'daki bazı gözaltı merkezlerinin durumunun da onur kırıcı durumda olduğunu bildirdi.

Bulgar medyasının sığınmacı karşıtı yayın politikasına tepki gösteren Hüseyin, bazı önemli noktalarda görevli yetkililerin ve şahısların, Bulgaristan-Türkiye sınırında bazı Bulgar silahlı grupların sığınmacıları vurmasını desteklemesinin "rahatsız edici" olduğunu belirtti.

Hüseyin, "Avrupa'da İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın artış göstermesi, insan haklarına karşı en endişe verici tehlike ve Bulgaristan hükümeti bu alarm veren endişelere karşı gerekeni yapmıyor hatta bazılarına göre tahammülsüzlüğü cesaretlendiriyor." ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara