Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

BM: Avrupa göçmen kriziyle başa çıkabilir

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlere yardım edilmesi gerektiğini vurguladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 00:03:47

BM: Avrupa göçmen kriziyle başa çıkabilir

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlere yardım edilmesi gerektiğini vurgulayarak, " Avrupa zor bir durumla karşı karşıya ancak göçmenlerin sayısı Avrupa'nın toplam nüfusuna nazaran düşük veAvrupa bu krizle başa çıkabilecek kapasiteye sahip" dedi. 

Guterres, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, insan kaçakçılarıyla mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Guterres, "İnsan kaçakçılarıyla mücadele eder, mağdurları korur ve şimdiki işlevsiz sistem yerine Avrupa'ya kaçan göçmenlerin sığınma başvurusunda bulunabileceği düzgün işleyen bir sistem oluşturursak, krizle başa çıkabiliriz" ifadelerini kullandı. 

" Avrupa zor bir durumla karşı karşıya ancak göçmenlerin sayısı Avrupa'nın toplam nüfusuna nazaran düşük veAvrupa bu krizle başa çıkabilecek kapasiteye sahip" diyen Guterres, Avrupa Birliği'ne krizin çözümü için çabalarını yoğunlaştırması ve hızlandırması çağrısında bulundu. 

Guterres insani yardım kuruluşlarının bütçe sıkıntısı yaşadığına da değinerek, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılara yardım etmek için bütçenin hedeflenenin altında kaldığını söyledi. 

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve ise Fransa'nın kuzeyindeki Calais kentinden İngiltere'ye ulaşmaya çalışan göçmenlere değinerek, bu insani krize bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. 

Cazeneuve, Fransa ve Almanya'nın Avrupa'daki göçmen krizinde sorumluluk ve dayanışma gösterdiğini belirterek, AB ülkelerine sorunun çözümünde işbirliği yapmaları çağrısında bulundu. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara