Dolar

32,3393

Euro

35,0979

Altın

2.237,45

Bist

8.794,80

BM açıkladı: Esed İdlib'de savaş suçu işledi

BM Suriye Araştırma Komisyonu, Esed rejiminin İdlib'de sivilleri, sağlık kuruluş ve çalışanlarını kasten vurarak savaş suçu işlediğini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-07 15:23:31

BM açıkladı: Esed İdlib'de savaş suçu işledi

Dünyanın gözü önünde, sivil hayatları umursamadan İdlib'e bombalar yağdıran Rus destekli Esad rejimi, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Araştırma Komisyonu'nca suçlu bulundu.

Komisyon tarafından yayınlanan raporda, Türkiye'nin ortak çabalarıyla mart ayında alınan ateşkes kararı öncesinde, ‘gelişigüzel' olarak yapılan hava saldırıları ve bombardımanların yüzlerce can aldığı ve neredeyse bir milyona yakın insanın evlerini terk etmek zorunda kalmasına neden olduğu ifade edildi.

"ESAD SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ"

BM Panel Başkanı Paulo Pinheiro, “Rejimin askeri güçlerinin, savaş yasalarını ve Suriyeli sivillerin haklarını ihlal ettiği açıkça görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan rapor, Kasım 2019 ile Haziran 2020 tarihleri arasındaki bilgilere ve olaylara dayanıyor. Rapor, Suriye'nin kuzeybatısındaki Rus destekli Esad rejimine atfedilen 52 saldırıyı inceliyor.

Raporda, rejim güçlerinin saldırılarına ilişkin, “Komisyon, rejim güçlerinin, kasıtlı olarak sağlık personeli ve tesislerine hava saldırıları yaparak savaş suçu işlediğine inanmak için makul gerekçelere sahiptir.” denildi.

"RUSYA'NIN DA SAVAŞ SUÇUNA VARAN EYLEMLERİ VAR"

Raporda ayrıca, Rusya'nın İdlib'de sivil unsurlara gelişigüzel saldırılar düzenleyerek savaş suçuna varan eylemler yaptığını bildirdi.

Haber Ara