Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Black Lives Matter hashtag’i TikTok’ta 10 milyarı aşkın tıkla izlenme rekoru kırdı. Tiktok katılımcıları ise hareketi destekliyor

Dünya çapında tiktok tasarımcıları ve izleyicileri “Black Lives Matter” 'Siyahların Hayatları Değerlidir' Hareketi’ni desteklerken, platformda bu hastagle izlenen video tıklanması 10 milyarı aştı. #BlackLivesMatter ile paylaşılan videolar 16 Nisan yani dün itibarıyla tıklanma oranında 10.5 milyar eşiğini geçmişti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 14:48:20

Black Lives Matter hashtag’i TikTok’ta 10 milyarı aşkın tıkla izlenme rekoru kırdı. Tiktok katılımcıları ise hareketi destekliyor

Kareem Rahma, Lily Rose, ve Charli D'Amelio hareketi desteleyen yüzbinlerce paylaşımcıdan sadece birkaçı. TikTok kullanıcıları #BlackLivesMatter'ı ise protesto videoları ve George Floyd'un trajik ölümünün ardından saygı duruşu görüntülerini paylaşmak için kullanıyor. Bazı videolarda da polisler tarafından öldürülen siyahilerin isimleri sayılıyor.

“Derim siyah olduğu için ölecek miyim?”

Yürek yaralayan ve Jamie Lee Hurtt adlı kullanıcının 10 yaşındaki kızının görüntülerini paylaştığı videoda ise, küçük kızın gözyaşları içinde, “Derim siyah olduğu için ben de ölecek miyim?” ifadeleri izleniyor. Üst düzey Tiktok tasarımcılarından Charli de videolarında duyarlılığı arttırmaya çalışarak bir videosunda, “Bir fenomen olmam için bana bu platform veridiğinde, bu titrimle hemen dünyadaki insanları ırksal eşitsizliklere karşı bilgilendirme işini sahiplendim. İnsanları derisi söz konusu olunca nasıl farklı muamele görebilirler? Bir adam öldürüldü. Yaşamı sona erdirildi. ‘Beni öldürmeyin, dedi George Floyd son sözlerinde. Onun yaşamı sonlanmamalı, isminin duyulması gerekli. George Floyd, bir baba ve bir kişi. Derisinin rengi nedeniyle hayatını kaybetmiş bir insan. Bizler, bütün renklerden insanlar olarak bu zamanlarda konuşmamız gerek.”

Chauvin ikinci dereceden adam öldürme suçlamasıyla yargılanıyor

Dünya çapında halklar Amerikalı siyahi George Floyd'un polis memuru Derek Chauvin'in, “Nefes alamıyorum!” sözlerine rağmen Floyd'un boğazına sekiz dakikadan fazla basmasıyla ölümünün ardından öfke seline kapıldı. Olaydan sonra tutuklanan polis memuru Chauvin ikinci dereceden adam öldürme suçlamasıyla yargılanıyor. Öte yandan dünya çapında gösterilere John Boyega, Halsey ve Madonna gibi isimlerin katıldığı da gözleniyor.

Haber Ara