Dolar

32,3400

Euro

35,0909

Altın

2.239,60

Bist

8.793,76

'Bizim medyanın 'ahlaksızlık'ta etkisi daha fazla'

Misvak'tan Erdem Sezer yazdı: 'Yabancı bir karşı cinsle hiçbir utanma duygusu yaşamadan sarılmak, dans etmek medeniyet midir?'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 16:05:35

'Bizim medyanın 'ahlaksızlık'ta etkisi daha fazla'

Bugün işim sebebiyle öğle yemeğine biraz geç çıktım. Mutfaktaki televizyonda açık olan Kanal 7'de Ediz Hun ve Türkan Şoray'ın oynadığı Güllü isminde bir film yayınlanıyordu. Filme dahil olduğum kısımda Türkan Şoray Trabzon'daki köyünden yöresel kıyafetleriyle İstanbul'a geldi. Ediz Hun da onu karşılayan modern, zengin iş adamı rolünde.

Filmde esasında Ediz Hun, Güllü'nün kocası. Ancak Güllü köylü olduğu için onu yanına yakıştıramıyor ve "Senin kocan öldü. Ben senin kocanın ikiz kardeşiyim" diye yalan söylüyor. Ediz babasının korkusundan mı bilmiyorum ama ayrılamıyor da. Bu sebeple Güllü'yü modernleştirmeye çalışıyor. Bu yazıyı yazmama sebep olan şey de işte tam burası.

Modern olmak için tahmin edeceğiniz gibi ilk olarak başörtüsü atılıyor, eteği kısaltılıyor. Karadeniz ağzı düzeltiliyor.

Bir sahne var ki en can alıcı noktası da burası; Güllü adamın birini pataklayarak odadan çıkartıyor ve merdivenlerden aşağı atıyor. Hızını alamayıp tam üzerine atlayacakken Ediz "Ne yapıyorsun?" diyerek giriyor araya.

Buradan sonra diyalog aynen şöyle;

Güllü: Parçalayacağım onu! Bana sarılmaya çalıştı namussuz sapık.

Ediz: Yahu sarılmadan dans nasıl olacak! Sarılmadan medeniyet mi olur!

Cümle aynen böyleydi.

Başlarda özünden kopmakta zorlansa da, canı hamsili pilav, kemençe falan çekse de zamanla Güllü de hoşlanıyor bu değişimden.

Bu ve bunun gibi kim bilir kaç filmde toplumumuza medeniyet olarak sundukları şeyi özetlersek;

1- Eski kıyafetleri terk edip mini etek, dekolteli bluz giymek.

2- Kendi dilimizi terk edip Fransızca karışımı bir dil kullanmak.

3- Yabancı bir karşı cinsle hiçbir utanma duygusu yaşamadan sarılmak, dans etmek.

Bu mudur yani sizin medeniyet anlayışınız? Bu mudur bizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çözüm öneriniz?

E hadi o dönemlere hakim zihniyetin bu filmlerle toplumun yapısını iğfal etmesini anlıyorum da Müslümanların parasıyla kurulan Kanal 7'ye ne oluyor? Bu ne şuursuzluk!

Müslüman topluma ulaşma kabiliyeti daha fazla olduğu için "bizim" medyanın toplumu bozma, ahlaksızlığı yayma konusundaki etkisi çok daha fazla.

Ve "bizim" medyanın patronları, ellerinde böyle imkânlar varken şuursuzca kullanmalarının hesabını ahirette veremeyecekler.

Haber Ara