Dolar

32,5588

Euro

34,9009

Altın

2.437,75

Bist

9.645,02

'Bize 'Amerika'yı savundunuz' diyenleri Esed'e 'zalim' demeye çağırıyoruz'

'Amerika veya Esed birbirlerinden daha az zalim değiller' diyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ABD-İngiltere-Fransa üçlüsünün Suriye müdahalesi için sarf ettiği sözlere yönelik eleştirilere cevap verdi: 'Bize 'Amerika'yı savundunuz' diyenleri Esed'e 'zalim' demeye çağırıyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-18 13:40:02

'Bize 'Amerika'yı savundunuz' diyenleri Esed'e 'zalim' demeye çağırıyoruz'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İzmir'in Torbalı ilçesinden ihtiyaç sahipleri için 3 TIR insani yardım malzemesi Suriye'ye doğru yola çıktı. Konvoyu Suriye'ye uğurlayanlar arasında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Görmez ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da vardı.

Programda konuşan Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.

"YARDIM GÖNDERİRKEN AYRIM YAPMIYORUZ"

"Biz yardımda bulunurken bu sağcıdır, bu solcudur, bu şucudur veya bucudur diyerek değil, bu kişi mazlumdur diyerek yardımda bulunuyoruz. Mazlumun kimliğine bakmadığımız gibi zalimin kimliğine de bakmayız.

"ABD ve ESED BİRBİRLERİNDEN DAHA AZ ZALİM DEĞİL"

Amerika veya Esed birbirlerinden daha az zalim değiller. ABD'nin daha geçtiğimiz günlerde Afganistan'da katlettiği çocukları unutmadık."

SON SÖZLERİ İÇİN AÇIKLAMA

ABD, İngiltere ve Fransa'nın 14 Nisan'da gerçekleştirdiği Suriye müdahalesi için sarf ettiği ve çarpıtılan sözleri üzerine de konuşan Yıldırım şunları söyledi:

"Bize “Amerika'yı savundunuz” diyenlere şunu diyorum; Biz Bosna Savaşı'ndan beri ABD politikalarının karşısında olduk ve zalim olarak görüyoruz. Sizi de mezhepsel düşünmeden Esed'e zalim demeye çağırıyoruz. Esed'le aynı mezhebi paylaştığınız için Esed'i korumaya aldığınız müddetçe olaya insani bir perspektiften bakamazsınız. ABD'nin kadın öldürdüğü gibi Esed de kadın öldürüyor. ABD'nin çocuk öldürdüğü gibi Esed de çocuk öldürüyor. Rusya'nın İdlib'e 2000'den fazla füze attığı günler oldu. Demek ki zalim zalimdir. Mazlum ise hepimizin koruması altında olmalıdır."

NE OLMUŞTU? (Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

882348_3

Haber Ara