Dolar

32,5020

Euro

34,8247

Altın

2.476,82

Bist

9.530,47

Bitlisliler Şehitler Tepesi'nde terörü lanetledi

İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırıları, Bitlis'ten gelen vatandaşlar tarafından protesto edildi. Şehitler Tepesine yürüyen Bitlisli vatandaşlar, 'Bitlisli Kürtler burada, o hainler nerede' diyerek teröre tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 15:54:37

Bitlisliler Şehitler Tepesi'nde terörü lanetledi
İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırıları, Bitlis'ten gelen vatandaşlar tarafından protesto edildi. Şehitler Tepesine yürüyen Bitlisli vatandaşlar, "Bitlisli Kürtler burada, o hainler nerede" diyerek teröre tepki gösterdi.

Beşiktaş'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen terör saldırısına tepkiler sürüyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Şehitler Tepesi'ne gelerek şehitler için dualar edip, terörü lanetliyor. Öğle saatlerinde saldırının meydana geldiği Şehitler Tepesi'ne gelen 'Bitlis Platformu' adlı grup, Türk bayrakları ile teröre tepki gösterirken, Bursa'dan gelen Harp Malulleri Derneği üyeleri teröre karşı mücadele için hazır olduklarını söyledi.

"İşte Bitlis Kürtleri burada, o hainler nerede"

Bitlisliler Platformu adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Selim Korkmaz "Edirne'den Şırnak'a, Bitlis'ten Çanakkale'ye, İstanbul'dan Ağrı'ya böldürmeyecekler. Bölemeyeceksiniz. Çünkü biz ümmet bilincindeyiz. Biz kardeşiz. Bu kardeşliğimizi hiçbir dış gücün bölmeye gücü yetmeyecektir. Çanakkale ruhu ile tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi yine sahada olacağız. Cumhurbaşkanımız emrettiği sürece sonuna kadar arkasındayız, yanındayız. Çünkü biz Türkiye'yiz" dedi.

Aynı eylemde konuşan Mehmet Şerif Kızılkaya adlı bir Kürt vatandaşı ise, "Kürdüm ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" ifadelerini kaydetti. Kızılkaya, "Biz Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. İstanbul bizim, Bitlis bizim, Çanakkale bizim. Ben Rize'de Lazım, Hatay'da Arabım, Çanakkale'de Pomağım, Muhacirim. Ben Türkiye'yim. Kürdüm ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben bu bütün vatan hainlerine seslenmek istiyorum. 1 sene içersinde on bin Kürt gencini dağa kaldırdınız, öldürttünüz ve onların cenazeleri üzerinden siyaset yaptınız. On bin tane öldürseniz, yirmi bin tane çıkarız. Vatanımız için canımızı vermeye hazırız. İşte Bitlis Kürtleri buradadır, o hainler nerededir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gaziler teröre karşı mücadeleye hazır

Şehitler Tepesi'ne gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği, şehitler için dua edip, teröre tepki gösterdi.

Dernek adına açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, "Bu bayrağı kimse indiremez, bu ülkeyi kimse bölemez. Bölemeyecekler de. Bu askerler tekrar bu terörün karşısında savaşmaya hazırız. Böyle kalleşçe bize bomba atıp saldırmasınlar, evlatlarımıza saldırmasınlar. Erkeklikleri, yürekleri varsa bizim karşımıza çıkıp savaşsınlar" ifadelerini kullandı

Haber Ara