Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Bitkisel korona ilacını bulan Madagaskar’ın liderinden tepki: Avrupa'da keşfedilse şüphe eder miydiniz?

Madagaskar'ın lideri, koronavirüs tedavisi için üretiken yerli bitkisel ilaca Batı'dan gelen eleştirilere tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-12 19:01:30

Bitkisel korona ilacını bulan Madagaskar’ın liderinden tepki: Avrupa'da keşfedilse şüphe eder miydiniz?

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) tedavi edip etmediğine dair geniş kapsamlı testler yapmadan üretime geçirdiği, piyasaya sürdüğü ve diğer Afrika ülkelerine ihraç ettiği 'Covid Organics' isimli bitkisel ilaçla ilgili Batılıları suçlayan bir açıklama yaptı.

Afrika'nın doğusundaki ada ülkesinin sıtmaya karşı etkili yavşan ya da pelin diye bilinen bitkisinden ve endemik bitkilerinden geliştirilen 'Covid Organics'e klinik deneylerden geçirilmediği için Batılı ülkelerin şüpheyle bakmasını, Rajoelina, 'Afrikayı küçümseyen tavırlarının uzantısı' diye eleştirdi. Madagaskar Devlet Başkanı, bu şurubu bir Avrupa ülkesi geliştirmiş olsaydı, Batı'nın farklı tepki vereceğini savundu.

Fransız kanalları France 24 ve RFI'ya konuşan Rajoelina, "Bu devayı keşfeden bir Avrupa ülkesi olsaydı, bu kadar çok şüphe üretilir miydi? Sanmıyorum" diyerek ekledi:

"AFRİKALI BİLİM İNSANLARINI HAFİFE ALMAYIN"

Gelgelelim Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) baştan beri test edilmemiş ilaçların kullanılmaması uyarısı yaparken, Afrika Birliği de 'Covid Organics'in güvenilirliği ve etkinliği konusunda bilimsel verileri görmek istediğini açıklamıştı.

BBC'nin geçen ay 'Covid Organics'in piyasaya çıkması üzerine konuştuğu Madagaskar Devlet Başkanı'nın bir danışmanı, yerli bitkisel ilacın 3 haftada 20'den az kişi üzerinde test edildiğini söylemişti. Bu ise DSÖ'nün klinik deneylerle ilgili kurallarına uymuyor.

Buna rağmen Nijerya, Guinea-Bissau, Ekvator Ginesi, Liberya, Tanzanya gibi bir dizi Afrika ülkesi 'Covid Organics'i ithal etti.

Madagaskar bugüne dek teyitli 193 vaka bildirdi, hiç ölüm bildirmedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara