Dolar

32,5588

Euro

34,9009

Altın

2.437,75

Bist

9.645,02

Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin kazandıracak mı?

Kısa sürede bütün dünyada tanınan Bitcoinin ne kadar olduğu sürekli internet üzerinden araştırılıyor. İlk olarak kara para aklamakta kullanıldığı düşünülen Bitcoin'in şimdilerde alışveriş başta olmak üzere sanal dünyanın parasına gelmesi durumu oldukça şaşırtıcı. Ekonomistler tarafından da çok güvenli bulunmasa da hızla yükselen bitcoinin fiyatı ne kadar? Bugün 1 bitcoin kaç Türk lirası, kaç Euro, kaç Dolar? 14 Ocak Bitcoin fiyatı ne kadar oldu? İşte merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-14 10:25:04

Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin kazandıracak mı?

Bitcoin sahibi olmak için, bu kripto paranın duracağı sanal bir cüzdana sahip olmak gerekiyor. Bu sayede internet üzerinden bitcoin işlemlerini gerçekleştirebilir ve bitcoininizi kullanabilirsiniz.

1 Bitcoin Kaç Türk Lirası

1 Bitcoin 281.845,62 TL

1 Bitcoin Kaç Dolar?

37,910.87 Dolar

1 Bitcoin Kaç Euro?

31.224,34 Euro

Bitcoin Alışverişi Nasıl Yapılıyor?

Bitcoin, Avustralyalı işadamı Craig Wright tarafından Çin'de kuruldu. Kara paranın ülke dışına çıkarılması amacıyla hayata geçirildiği belirtiliyor. Ancak aradan geçen yıllarda Bitcoin sanal alışveriş aracı olmaktan çıkıp ciddi bir yatırım unsuruna dönüştü. Yatırımcısına bu yılın ilk altı ayında yüzde 190 kazanç sağladı. İstendiğinde anında nakite çevrilebiliyor.

Çoğunlukla e-ticaret sitelerinin Bitcoin ile alışveriş imkânı sunduğu sisteme, giderek artan sayıda inşaat malzemeleri firmaları ve çok sayıda mağazaya ulaşmak mümkün hale geldi. Bunların başında oyun konsolları ve oyunlar geliyor. Bitcoin ile windosw phone, Xbox, bilgisayar, mücevherat, çeşitli ev eşyaları, bazı uçuş rezervasyonları, tiyatro ve sinema biletleri ve emlak konusunda bile tüm dünyada alışveriş yapılıyor. Türkiye'de ise bilişim, bilgisayar, avukatlık hizmetleri, inşaat, web, perde, fırça, kahvaltı salonları, kırtasiye, doktor kontrolleri, medya satın alma, optik, eczane ve gıda gibi birçok ürün Bitcoin ile satın almak mümkün.

Bitcoin kazandıracak mı?

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, Bitcoin'in organize bir piyasa olmadığını dile getirdi. Güvenilir ve istikralı bir yatırım limanı da olmadığını ekleyen Erkan, "Genel itibariyle dalgalı seyrediyor. Buna olan talebin büyük bir kısmı Çin'den çıkarılmaya çalışan para oldu. Çok sert düşüşler ve çıkışlar ortaya çıkabiliyor. Dolarda bile sert hareket olduğunda Bitcoin'de de bunun karşılığı aynı şekilde oluyor. Ama tam anlamıyla altın gibi bir güvenceli bir yatırım aracı olarak durmuyor. Dolar ve euro değer kaybettiğinde bile Bitcoin'in değer kazandığı zamanlarda görülmüştür. Bitcoin çok hızlı yükselerek zenginde eder çok hızlı alçalarak batırır da. Üstelik hesap açmak bile çok kolay" dedi.

Haber Ara