Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

''Bismillah' değil 'tövbe estağfurullah''

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bayram namazı sonrası 'AKP'ye tavsiyem, 'bismillah' değil 'tövbe estağfurullah'' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 09:10:38

''Bismillah' değil 'tövbe estağfurullah''

Bayram namazını Diyarbakır'da kılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cami çıkışında bir açıklama yaptı. Demirtaş, AK Parti'nin seçim şarkısının yasaklanmasına ilişkin, "Bismillahlı değil, Tövbe Estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur" dedi.

Radikal'de yer alan habere göre; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da bayram namazı çıkışı açıklama yaptı. Demirtaş, AKP 'nin YSK tarafından yasaklanan seçim şarkısıyla ilgili bir soruya “AKP'ye tavsiyem; Bismillahlı değil, Tövbe Estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur” cevabını verdi.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

HDP'Lİ BAKANLARIN İSTİFASI

Hükümette yer alma da çekilme de siyasi karardır. Partimiz çözümsüzlük sürecinin parçası olmayacağını göstermek için hükümette yer almıştı. AKP hükümeti kendilerinden olmayan hiç kimseyi kabul etmiyor. “Neden AKP ile koalisyon yapıyorsunuz” diyenlere gösterdik oyunu. Düşünün, bir bakan bir ilçeye giriş yapamıyor. Bakanların açıkladığı metni biz ortaklaştırdık Sayın bakanlar ortak kararımızı okudular. Bizde Saray yok. Kendi metnimizi kendimiz yazıyoruz.

'GEÇEN DEFA DA İNDİ MEYDANLARA, YİNE İNSİN, KENDİSİNDEN ÇEKİNMİYORUZ'

Bu seçim bizimle diğerleri arasında geçecek. Anayasayı ihlal etmiş olan arasında geçecek. Devletin hazinesi onların, bürokrasi onlara çalışıyor... YSK, hakim, savcı onlara bağlı... 1 Kasım'da da inşallah mahcup olmayacağız. Türkiyekazanacak. Onların hakaretlerine de onların seviyesine düşerek cevap vermeyeceğiz. Geçen defa biz HDP olarak hem seni hem AKP'yi yendik. Meydanlara çıkma demiyoruz. Senin harcadıkların içinde HDP'li seçmenin de payı vardır. Günahtır, haramdır. Kendisinden çekinmiyoruz. Geçen defa da indi meydanlara. Yine insin.

CİZRE'DE SEÇİM SANDIKLARININ TAŞINMASI

Son bir kaç güne girildiğinde gerçekten güvenlik yoksa orada tartışırız. Ama bu 3 sandık, 5 sandık olur. Sandıklarla ilgili güvenlik problemi yok. Kimse korkarak bize oy vermesin. Biz korku ile oy almıyoruz. Seçmene hakaret etmesinler. Korkudan HDP'ye oy verdim diyen varsa bize başvursun, gereğini yapalım. Seçmeni sandığa götürmeyecek operasyon yapmaya çalışıyorlar. Biz kendimize güveniyoruz.

AKP'NİN SEÇİM ŞARKISININ YASAKLANMASI

YSK'nın verdiği kararı gördünüz. Buradan da mağduriyet çıkarmaya çalışıyorlar. AKP'ye tavsiyem; Bismillahlı değil, Tövbe Estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara