Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Bisiklet süremeyen gizli kitle var.

Kimisi daha çocukken bisikleti olmamış, kimisi aile baskısı ile bisiklete bindirilmemiş, kimisine kız çocuğu diye bisiklet alınmamış, kimisi bisiklet sürmeyi ilk denemesinde düşmüş.... Bisiklet süremediği için çevresi tarafından yadırganmış bu kitle kendisini de gizlemek zorunda kalmış.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 12:14:53

Bisiklet süremeyen gizli kitle var.

Halen bisiklet süremeyen büyük bir gizli kitle var. Bu gizli kitle bisiklet süremediklerini ancak bisikletle ilgili bir etkinliğe davet edildikleri zaman itiraf edebiliyor. Kimisi daha çocukken bisikleti olmamış, kimisi aile baskısı ile bisiklete bindirilmemiş, kimisine kız çocuğu diye bisiklet alınmamış, kimisi bisiklet sürmeyi ilk denemesinde düşmüş.... buna benzer birçok hikaye duymak mümkün. Bisiklet süremediği için çevresi tarafından yadırganmış bu kitle kendisini de gizlemek zorunda kalmış.

Pedallıyorum tarafından başlatılan “Bisiklet Eğitimleri” bisiklet radikal bir girişim. 7 den 70 e herkese bisiklet kullanmasını öğretmeyi hedefleyen eğitimler hiç bisiklet kullanmasını bilmeyenlere bile iki günlük eğitimle bisiklet kullanabilir hale getiriyor. Ayrıca bisiklet kullanabilen ancak trafikte kullanmak için yeterliliğe sahip olmayanlar içinde İleri Sürüş Eğitimleri veriyor. İlk temel eğitim sonrasında “Deneyim Turları” ile sürüş tekniklerinin gelişmesi sağlanıyor.

pedallıyorum_bisiklet_kurs (8)

Hayatında bisiklet sürme imkanı bulamamış, denge sorunu ve düşme korkusu yaşayan kırk yaş üstü kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Çocuğunun güvenli bisiklet sürüş eğitimi almasını isteyen ailelerde çocuklarını getiriyor bisiklet eğitimlerine. Bunların dışında bisiklet sürebilen ancak trafiğe çıkamayan veya bisiklet turlarına katılmak için ileri sürüş tekniklerine ihtiyaç duyanlar da katılıyor eğitimlere.

bisiklet kurs ders workshop pedallıyorum 445e - Kopya

Bisiklet Eğitimlerinde her yaş gurubuna göre geliştirilmiş özel tekniklerde önce denge çalışmaları yapılıyor, sonra kontrollü olarak bisiklet sürmeye başlanıyor. Düz yollar, sahil kenarı, parklar gibi sınırlı alanlarda bisiklet sürebilen ama yokuşlardan inip çıkmakta zorlanan, bisikletle trafiğe çıkamayan, işe bisikletle gidip gelmek isteyen, uzun turlara çıkmak, dağlarda bisiklet sürmek isteyenler içinde İleri Sürüş Eğitimleri yapılıyor.

IMG_9339 - Kopya

Bisiklet kullanabilmek bilgiye dayalı değil deneyimle kazanılan otomatik reflekstir. Bu nedenle en başında bisikleti tekniği ile öğrenmek gerekiyor. Kendi başınıza veya yakın dostlarınızdan alacağınız yardımlarla yapacağınız denemelerde düşmek kaçınılmaz oluyor. Bisiklet öğrenmenin yaşı yok. 7'den 70'e herkes bisiklet sürebilir.

20160709_121547 - Kopya

Haber Ara