Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bisiklet kazalarına teknolojik önlem!

Otomobil üreticisi Ford, bisikletlilerin yaşadığı tehlikelerin önüne geçmek için sensörler geliştirdi. Bisiklet kullanıcıları için büyük tehlike arz eden otomobil kapılarının neden olabileceği olası kazaların önüne geçiliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 16:11:08

Bisiklet kazalarına teknolojik önlem!

Ford Mühendisleri tarafından “Yolu Paylaş” vizyonuyla bisiklet kullanıcılarının yaşadığı tehlikelerin önüne geçmek için geliştirilen Çıkış İkazı teknolojisi bu tür kazaları azaltacak bir çözüm olmayı amaçlıyor.
Ford'un yeni geliştirdiği ‘Çıkış İkazı' teknolojisi, motosiklet, scooter ve bisiklet sürücülerinin kapı çarpma kazalarından korunabilmesini sağlıyor. Sistem, park etmiş bir aracın kapısının açılmasının bir çarpışmaya neden olabileceğini tespit ederse, sürücüyü veya yolcuyu tehlikeye karşı uyaran bir alarm çalıyor.
Ford araçları halihazırda bisikletçileri otomatik olarak algılayıp frenleyebilen ve kör noktalardan geçenleri algılayan sensörlere sahip bulunuyor. ‘Çıkış İkazı' ise bu mevcut sensörleri kullanarak, araca yakın bisiklet hareketlerini analiz ederek, devreye giriyor.
Aracın yakınından bu türde geçecek diğer vasıtalar uzaklaşıncaya kadar kapılar kitleniyor ve tam olarak açılmıyor. Kısa süreli bu kilit sistemi ile bisiklet ve motosiklet kazaları azaltılacak. Bu özellik acil durumlarda sürücü ve yolcular tarafından devre dışı bırakılabilecek.

Haber Ara