Dolar

32,5064

Euro

34,9406

Altın

2.434,17

Bist

9.716,77

Bisiklet Eğitimi Veriliyor

Bisiklet kullanmak çok basit gelebilir ama öğretebilmek aynı kolaylıkta değil.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-20 08:35:46

Bisiklet Eğitimi Veriliyor

Bisiklet kullanabilmek bilgiye dayalı değil deneyimle kazanılan otomatik refleksle gerçekleşir. Bu nedenle bisikleti tekniği ile öğrenebilmek için eğitim almak gerekmektedir. Kendi başınıza veya deneyimsiz yakın dostlarınızdan alacağınız yardımlarla yapacağınız denemelerde düşme kaza gibi sorunlar kaçınılmaz olacaktır. Toplumda “Bisiklet düşe kalka öğrenilir” diye yanlış bir algı olmasına rağmen aslında bisiklet öğrenmek için düşmek gerekmiyor.

Bisiklet kullanabilen kişilere sorduğunuzda bunun çok basit olduğunu size söyleyeceklerdir. Bisiklet kullanmak çok basit ama öğretebilmek aynı kolaylıkta değil. Bisiklet sürmenin tekniklerini bilmeden hemen bisikletin üzerine binip pedal çevirmeye çalışırsanız elbette düşeceksinizdir. Bisiklet sürebilmeniz için aşama aşama ilerlemek gerekir.

Yaklaşık on yıllık tecrübeyle bisiklet eğitimi vermeye devam eden Cengiz Yargıç, bisiklet eğitimi için kendine özgü teknikler geliştirmiş. Bisiklet eğitimi nasıl verilir diye sorduğumuz Cengiz Yargıç şunları söyledi; “Bisiklet sürebilmek için öncelikle temel denge eğitimi uyguluyoruz. Eğitimlerde bu temel denge eğitimini kişiye göre programlıyoruz. Yaş ilerledikçe bisiklette denge kurma süreside uzuyor. Genelde iki günde birer saatlik pratik çalışma ile bisikleti kontrollü sürebilir, kalkış – duruş ve dönüşleri yapabilir hale getiriyoruz.

Bisiklet öğrenmenin yaşı yok. 7'den 70'e herkes bisiklet sürebilir ve eğitimlere katılabilir. Bisiklet sürebilmenin boy ve kilo ile de alakası yok.  Eğitime gelen kişilerin çok fazla soruları oluyor  ve genellikle düşmekten korkuyor, nasıl olacak diye kaygılanıyorlar. Birebir özel bisiklet sürüş derslerimizde düşme, kaza riski olmadan aşamalarla denge ve sürüş tekniklerini öğretiyoruz. Bisiklet eğitimine katılmak isteyenler bize instagramda @bisiklet_yoga_egitimleri sayfamızdan ulaşabilirler.”

Haber Ara