Dolar

32,5602

Euro

34,8680

Altın

2.438,45

Bist

9.645,02

Bisiklet dostu konaklama tesisleri açıklandı

Gerekli kriterleri yerine getiren ve “Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi” sertifikası almaya hak kazanan tesisler Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın internet sitesi (www.tga.gov.tr)’de yayımlanmaya başladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 11:26:57

Bisiklet dostu konaklama tesisleri açıklandı

“Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi” sertifikası, turizm branşlarındaki alternatifleri artırmak ve Türkiye'nin outdoor spor turizminde potansiyeline ulaşmasını sağlamak amacıyla, 2023 Turizm Stratejisi kapsamında oluşturulmuştu. Sertifika, tatillerinde pedallamayı tercih eden konuklara bisikletlerinin bakımından özel menülere pek çok farklı kolaylığın sağlandığını tescil ediyor.
Bisikletçilere konaklamalarında daha fazla konfor sunmayı hedefleyen “Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi” sertifikasına başvuru Türkiye'nin e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Kriterleri karşılayarak sertifika almaya hak kazanan otellere, Türkiye'nin resmi turizm tanıtım platformu www.GoTürkiye.com üzerinden etkin tanıtım desteği veriliyor ve bisiklet turizmi rotaları ile eşleşmeleri sağlanıyor.

Haber Ara