Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz'

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 'Birlik ve beraberliğimizi bundan sonra da devam ettireceğiz, kimse Adıyaman'ın huzurunu bozamayacaktır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 10:09:31

'Birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz'

AA'nın haberine göre, Demirtaş, Alevi Kanaat Önderi Hasan Doğan tarafından bir restoranda verilen yemekte, son zamanlarda basın yayın organlarında huzur kenti Adıyaman hakkında kara propaganda yapıldığını söyledi. Bu propagandaların Adıyaman'ın gerçeğini yansıtmadığını vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"3 yıla yakın görev yapıyorum. Bugüne kadar Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle ve Süryani'siyle hep birlik içerisinde, bir dayanışma içerisinde yaşıyoruz. İnşallah bu dayanışma içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Sivil toplum örgütleri buraya gelip rapor hazırlıyorlar. Birtakım yazılar yazılıyor, bu yazılanların ve konuşmaların hiçbir tanesi Adıyaman'ın gerçeğini yansıtmıyor. Birlik ve beraberliğimizi bundan sonra da devam ettireceğiz, kimse Adıyaman'ın huzurunu bozamayacaktır. Birlik ve dayanışmamızı sürdürdükçe kimse aramıza giremeyecektir."

"Her geçen gün birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz"

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise dışarıdan kente gelen insanlara seslenerek, birlik ve beraberliğe katkı vermeyecek kişileri istemediklerini dile getirdi.

Birlik ve beraberliğe zarar vererek rapor tutanların Adıyaman'dan uzak durması gerektiğini vurgulayan Kutlu, "Biz bu hadiseler karşısında, inadına kardeşlik, inadına beraberlik, inadına dostluk diyoruz. Her geçen gün birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"Adıyaman, bir bütündür"

Alevi Kanaat Önderi Hasan Doğan da Adıyaman'ın terör bölgesi olmadığını ifade ederek, ne DAİŞ ile ne de PKK ile anılmak istemediklerini söyledi.

Adıyaman'ın bir bütün olduğunu anlatan Doğan, "Adıyaman, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle bir bütündür. Burada herhangi bir siyasi partinin temsilcisi yoktur. Bu birlik bize yetiyor. Alevi köylerinde bir sıkıntı varmış gibi aktarılıyor. Öyle birşey yok" dedi.

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, bu gibi toplantıların birlik ve beraberliğe katkıda bulunduğunu bildirdi.

Kentte her kesimin kardeşliğe destek verdiğine dikkati çeken Büyükşahin, "Adıyaman daima örnek bir il olarak gösterilmiştir. Bundan sonra da gösterilecektir. Son günlerde bir takım olaylar dile getirildi ama Adıyaman, kökeninde birlik ve beraberliği seven bir ildir. Din, dil farkı gözetilmeden hoşgörü içerisinde yaşayan bir ildir. Bu kanın durması için devletin ve bütün yurttaşların gayret göstermesini istiyorum" diye konuştu.

Haber Ara