Dolar

32,6136

Euro

34,8107

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Birleşmiş Milletler'den Esed'e tepki

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, 'Halep halkı şehrini kesinlikle terketmek istemiyor. Kesinlikle sığınmacı durumuna düşmek istemiyorlar.' açıklamasında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 16:19:43

Birleşmiş Milletler'den Esed'e tepki

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'ninHalep kentinin doğusunda Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki sivillerin, "kent terk ediliyor" propagandasına tepki göstererek, "Halep halkı şehrini kesinlikle terketmek istemiyor." dedi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun İnsani Erişim Çalışma Grubu toplantısı İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyen de Mistura, Halep'te günde 11 saatlik tek taraflı bir ateşkes başlattığını ilan eden Rusya'nın kararını sıcak karşıladıklarını ve söz konusu ateşkesi "iyi bir karar" olarak dikkate aldıklarını söyledi.

De Mistura, Rusya'nın planının Halep'te sadece sivillerin acil tıbbi müdahale için bir an önce bölgeden tahliye edilmelerine ilişkin olduğunu, kendi planının tamamını kapsamadığının altını çizdi.

"Sığınmacı durumuna düşmek istemiyorlar"

Beşşar Esed'in, İsviçre'nin SRF televizyon kanalında "Halep'deki siviller şehri terketmek istiyor, böyle bir durumda teröristler onları veya ailelerini öldürecekler" şeklindeki iddiasına da tepki gösteren, de Mistura şunları kaydetti:

"Halep'in doğusunda sadece 5-6 bin savaşçı varken, 100 bini çocuk 275 bin sivil halk bulunuyor. Sadece onların sesine kulak verilmesi gerekiyor. Benim anladığım ve duyduğum kadarıyla Halep halkı şehrini kesinlikle terketmek istemiyor. Kendi yerlerinde kalmak istiyorlar. Kesinlikle sığınmacı durumuna düşmek istemiyorlar. Fakat, söz konusu siviller bombardımanın durdurulmasını istiyor." 

Haber Ara