Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

'Birinci parti olmasını engelleyemediler'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, seçimlerden çıkan sonucun tek başına iktidara yeterli olmadığını ancak yine de AK Parti'nin birinciliğini engelleyemediklerini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 16:01:14

'Birinci parti olmasını engelleyemediler'

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Sisteme göre hükümet kurmak için yeterli sayıda milletvekili çıkaramadık. Tüm partiler birleştiler ama hala AK Parti'nin birinci parti olmasını engelleyemediler" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekilleri Lütfi Elvan, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse ve Sena Nur Çelik, Kumluca İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Elvan, ziyarette yaptığı konuşmada, genel seçimde AK Parti'nin yüzde 41 oy alarak parlamentoda en fazla milletvekilini çıkardığını, ancak sistem yüzünden tek başına hükümeti kuramadığını belirtti.

Antalya ve ülke genelinde birinci parti olduklarına işaret eden Elvan, şöyle konuştu:

"Buna rağmen sisteme göre hükümet kurmak için yeterli sayıda milletvekili çıkaramadık. Tüm partiler birleştiler ama hala AK Parti'nin birinci parti olmasını engelleyemediler. Bu da bize gösteriyor ki halkımız 13 yıl boyunca yaptığımız hizmetleri takdir ediyor ve bize desteğini sürdürüyor. Bundan sonra da yine halkımıza hizmet için çalışacağız, koşturacağız."

Seçim sonrası teşkilatları ziyaret ederek hem teşekkür ettiklerini hem de istişare yaptıklarını anlatan Elvan, "Elbette uygun bir hükümet kurulacaktır. Çıkan sonuçta milletimizin iradesine saygılıyız. İnşallah güzel şeyler olur, hayırlısı olsun" dedi.

Haber Ara