Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

'Birileri terörü bahane etti'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Aybastı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 1 Kasım Genel Seçimi'nin ülkenin geleceği adına hayırlı olmasını diledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 19:51:44

'Birileri terörü bahane etti'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Birileri terörü bahane ederek bu halkın ayaklarından çekmeye çalıştılar. Ancak yanıldıkları bir şey var, seçim hükümeti de olsa hükümet dimdik ayakta durdu ve terör örgütlerine haddini bildirdi" dedi.

7 Haziran Genel Seçimi sonrasında terör örgütlerinin harekete geçtiğini anlatan Kurtulmuş, "Birileri bu ortamdan istifade ederek Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar. Birileri terörü bahane ederek bu halkın ayaklarından çekmeye çalıştılar. Ancak yanıldıkları bir şey var, seçim hükümeti de olsa hükümet dimdik ayakta durdu ve terör örgütlerine haddini bildirdi, haddini bildirmeye devam ediyor" diye konuştu.

Kurtulmuş, farklı konularla Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Birileri Türkiye'yi terörle köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Birileri ekonominin üzerinde oyunlar oynayarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Bir anda döviz 3,10'a kadar çıktı. Birileri Türkiye'de mülteciler meselesi gündeme getirerek Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştı. 1 Haziran'dan sonra yaşanılanları görüyorsunuz. Şu andaki hükümet bunların hiçbirisini mahal bırakmadan, hiç birisine pabuç bırakmadan yoluna devam ediyor. Ve inşallah 1 Kasım'da çok güçlü bir şekilde iktidara gelerek yeni Türkiye istikametinde, güçlü Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz."

Türkiye'de 18 sene boyunca "Tanrı uludur, Tanrı uludur, Tanrı'dan başka yoktur..." diye ezan okutulduğunu aktaran Kurtulmuş, "Menderes geldi ve esas yaptığı iş o 'Tanrı uludur'u, yeniden 'Allahu ekber'e çevirdi. Minarelerden 'Allahu ekber' diye bir ses yeniden gelmeye başladı. 'Sen misin Türkiye'yi imar eden, sen misin halkı özgürleştiren, sen misin ezanı aslına çeviren, sen misin insanların zenginleşmesine vesile olan?' Menderes'in önünü idam sehpasıyla kestiler" ifadelerini kullandı.

Rahmetli Özal zamanında Türkiye'nin dört bir tarafında imar faaliyetlerinin var olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle davam etti:

"Türkiye, devletiyle milleti kucaklar hale geldi. Özal zamanındaki hizmetler... Ama Özal'ı da çekemeyenler oldu. Ayaklarından çelmelemeye çalıştılar. Özal cumhurbaşkanı oldu, dediler ki 'şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı cuma namazına gidecek mi, gitmeyecek mi?' Hatırlıyorsunuz. Cuma namazına devletin arabasıyla mı gidecek, kendi arabasıyla mı gidecek? Özal oraya çıktı, 'Çankaya şişmanı' diye dalga geçtiler. 'Çankaya noteri' diye dalga geçtiler. Milletin önünü kesmeye çalıştılar, aynı şekilde."

Kurtulmuş, "Rahmetli Menderesi asan elle, Özal'ın karşısında fitne çıkaran odaklarla, rahmetli Erbakan'ın altından zorla koltuğunu alan güçlerle bugün Suruç'taki, Ankara'daki bombayı patlatanlar aynı odaklardır, aynı ellerdir. Onlar isterler ki Türkiye koşar adım gitmesin. İstikrar sürmesin, Türkiye büyümesin. Bu halk özgürleşmesin,  bu halkın önündeki yasaklar devam etsin. Onlar isterler ki, bu halk kendi içerisinde kavgalı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti hükümeti döneminde çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğini anlatan Kurtulmuş, Aybastı ilçesine meslek yüksekokulu açılacağını bildirdi.

Kurtulmuş, oy kullanmaya sayılı saatler kaldığını anımsatarak, bu süre içerisinde kendilerine destek verilmesi adına herkesin elinden gelen çalışmayı yapması gerektiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Numan Kurtulmuş, Kabataş ilçesindeki seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. Daha sonra Fatsa'ya geçen Kurtulmuş, burada Korganlılar Derneği'nde üyelerle sohbet etti. 

Kurtulmuş'a, programı sırasında eski milli futbolcu Tanju Çolak da eşlik etti.

Haber Ara