Dolar

32,5612

Euro

34,8698

Altın

2.437,15

Bist

9.718,36

Birgün yazarlarına Erdoğan'a hakaretten hapis

Birgün Gazetesinin 3 çalışanı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 17:01:23

Birgün yazarlarına Erdoğan'a hakaretten hapis

Birgün Gazetesi sorumlu müdürü Barış İnce ve gazetenin çalışanları Berkant Gültekin ile Cansever Uğur'un yattıkları manşet nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı. İstanbul 2 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar Barış İnce, Servet Gültekin ve Cansever Uğur ile çok sayıda avukatları hazır bulundu. CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Gamze İlgezdi ve Veli Ağbaba'nın yanı sıra sanıkların yakınları da duruşmayı takip etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti. Duruşmanın başlamasının ardından avukat Hatice Özay, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

“ATTIĞIMIZ MANŞETİN ARKASINDAYIZ”

Duruşmada söz alan sanık Berkant Gültekin, slogan ya da manşetin suç olmadığını savunarak, “Biz attığımıza manşetin arkasındayız” dedi. Gültekin'in ardından söz alan sanık Cansever Uğur, beraatini talep etti. Sanık Barış İnce ise “Bir miting sırasında atılan slogan nedeniyle insanlar tutuklanmıştı. Bu nedenle ilgi çekmesini istediğimiz bu konuya yönelik manşet attık” diye konuştu. Sanıkların ardından avukatları söz alarak beyanda bulundular.

GAZETECİ OLMALARI NEDENİYLE CEZADA İNDİRİM YAPILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, 3 sanığı da “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıkların gazeteci olması nedeniyle cezaları 11 ay 20 güne indirirdi. Sanıkların tekrar suç işlemeyecekleri konusunda olumlu kanaat oluştuğundan bu hapis cezalarını erteleyen mahkeme, sanıkların 1 yıl denetim süresinde tutulmasına karar verdi.

“BU CEZAYI HAK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Duruşmanın ardından sanıklar Barış İnce, Cansever Uğur ve Berkant Gültekin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yakınlarından oluşan bir grupla birlikte basın açıklaması yaptı. Barış İnce açıklamasında, “Kararı duydunuz. Bir hapis cezası çıktı. Bu slogan atıldığı için ya da bu sloganın atılmasını savunduğumuz için, bu sloganı atan insanların tutuklanmasını protesto ettiğimiz için bu cezaya çarptırıldık. Hak ettiğimizi düşünmüyoruz. Fakat o kadar kötü şeyler yaşanıyor ki bu ülkede, bundan iki ay önce arkadaşlarımız katledildi. Bizim yaşadıklarımız onların yanında bir hiçtir. Biz doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Bizim davalarımız bitmez, daha sıkça görüşeceğiz” diye konuştu. Grup daha sonra dağıldı.

Haber Ara