Dolar

32,5883

Euro

34,8083

Altın

2.420,97

Bist

9.645,02

'Birbiri ile akraba 8 kişinin general olması hayatın olağan akışına aykırı'

Darbe iddianamesinde Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi olduğu öğrenilen bir Anadolu kasabasından, birbiriyle akraba 8 generalin çıktığına dikkat çekildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 10:30:49

'Birbiri ile akraba 8 kişinin general olması hayatın olağan akışına aykırı'

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden darbe girişimi davası kapsamında kabul edilen iddianamede ilginç bir nokta daha ortaya çıktı. İddianame, sonrasında Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi olduğu öğrenilen bir Anadolu kasabasından, birbiriyle akraba 8 generalin çıktığına dikkat çekti.

Darbe girişimine ilişkin Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dün kabul ettiği çatı iddianamede, FETÖ'nün TSK'daki yapılanması anlatıldı. İddianamede, Anadolu'nun 5 bin nüfuslu bir kasabasına kayıtlı ve birbiriyle akraba olan 8 generalin olduğu ifade edildi.

İddianamede şöyle denildi:

"Örgüt bu stratejisinde de büyük oranda başarılı olmuş ve komuta kademesi içerisindeki gücünü muhafaza etmiştir. General/ amiral kadroları içerisinde yer alan personelin çoğunluğunun FETÖ elemanlarından oluşması akrabalık ve hemşerilik bağlarıyla izah edilerek gizlenmiştir. Birbirleriyle akrabalık bağı olan çeşitli rütbelerde yedi veya sekiz general muvazzaf olarak aynı anda komuta kademesi içerisinde yer alabilmiştir. Bu generallerin üçü istifa etmiş, beşi ise tutuklu ve ihraç durumundadır. Böyle bir istatistik hayatın olağan akışına aykırıdır."

İddianamede bahsi geçen ilçenin Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi olduğu öğrenilirken, bu ilçe nüfusuna kayıtlı şüphelilerin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy, Polatlı 58. Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ile Yarbay Fahri Kafkas olduğu gözüküyor.

 

 

Haber Ara