Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bir yılda 16 korucu şehit oldu

Bir yılda 16 korucu şehit oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-16 12:51:53

Bir yılda 16 korucu şehit oldu
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, "Son bir yıl içerisindeki terör saldırılarında 16 korucumuz şehit düştü." dedi.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın özellikle Güneydoğu illerinde güvenlik güçlerine karşı sık sık roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediğini söyledi. Korucuların örgüt mensuplarıyla mücadelede güvenlik güçlerine ciddi anlamda destek verdiğini vurgulayan Sözen, bölgede huzur yeniden sağlanıncaya kadar görevlerini cansiparane sürdüreceklerini belirtti. Sözen, bölge halkına her türlü işkence ve zulmü reva gören teröristlerin en fazla zararı Kürt halkına verdiğine dikkati çekti.

Teröristlerin, Kürt halkını savunmaktan uzak olduğunun görüldüğünü ifade eden Sözen, "Bu mübarek ayda oruç ve sıcakta kurşun sıkanlar gaflet içerisinde olduklarını gösteriyor. İnsanlarımız artık gerçekleri görüyor. Ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü PKK, bölge halkını kullanıyor. Terör yüzünden bölge halkı evinden, işinden, okulundan dini mabetlerinden oldu. Hala terör destekçisi HDP bölge insanının hakkını savunduğunu iddia ediyor." diye konuştu.

- "16 korucu şehit oldu"

Bölge illerinde binlerce korucunun güvenlik güçlerine terörle mücadelede destek verdiğini anlatan Sözen, son dönemdeki çatışmalarda çok sayıda korucunun şehit düştüğünü söyledi.

En son Muş'ta 50 yaşında 7 çocuk babası köy korucusu Salih Erden'in şehit olduğunu hatırlatan Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Korucumuz Türkçe bile bilmiyordu. Kendisi Kürt oğlu Kürt'tü. Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Teröristlerin saldırıları güvenlik güçlerini sindiremeyecek. Arkadaşlarımız aynı inançla görevini sürdürecek. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Son bir yıl içerisindeki terör saldırılarında 16 korucumuz şehit düştü."

Haber Ara