Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

'Bir yanda Esed zulmü diğer tarafta PYD'

Türkiye'ye biri engelli 4 çocuğuyla sığınan Suriyeli kadın Hıdır, 'Bir yanda Esed zulmü, diğer tarafta PYD. Tek dileğimiz, ülkemizin eski günlerine dönmesi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 15:06:42

'Bir yanda Esed zulmü diğer tarafta PYD'

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde biri engelli 4 çocuğuyla zor bir yaşam süren Suriyeli kadın Munteha Hıdır, iç savaşın sona ereceği ve ülkesine döneceği günün hayalini kuruyor.

PYD'nin Tel Abyad'ın kontrolünü eline geçirmesinin ardından Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli Munteha Hıdır, 4 çocuğuyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Akçakale ilçesine gelen Suriyeli kadın, bir süre parkta kaldıktan sonra hayırseverlerin yardımıyla 2 odalı bir ev kiraladı. Çocuklarıyla zor bir yaşam süren Hıdır, PYD'nin geçişe izin vermemesi ve evini Kürt grupların işgal etmesi nedeniyle ülkesine de dönemiyor.  

Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmak istediğini ancak çocukları küçük olduğu için şimdilik bunun mümkün olmadığını söyledi. 

Yardımsever Türk halkı sayesinde yaşama tutunduklarını dile getiren Hıdır, "Hiçbir gelirimiz yok, komşularımız ve hayırseverlerin desteğiyle ayakta durabiliyoruz. Çocuğumun birinin bir gözü görmüyor, muayene ettirdik ameliyat olursa sağlığına kavuşacağını söylediler. Çok zor durumdayım yardım bekliyorum" dedi.

Eşinin 4 yıl önce Özgür Suriye Ordusu adına savaşırken şehit düştüğünü söyleyen Hıdır, her şeye rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını ifade etti. 

"Suriye dönmek istiyoruz"

Yaşadıkları bölgenin PYD'nin eline geçmesinin ardından vatanlarından tehcir edildiklerini belirten Hıdır, şöyle konuştu:

"PYD, evlerimizi terk etmemizi istedi, korktuğumuz için Türkiye'ye sığındık. PYD, biz henüz ülkemizden ayrılmadan evimize Kürt grupları yerleştirdi. Yıllardır yan yana yaşadığımız insanlar böyle bir şeyi nasıl yapar anlam veremiyoruz. Birçok evin işgal edildiğine dair bilgi alıyoruz. Suriye'ye dönmek istiyoruz ancak PYD hem kapıdan geçişe izin vermiyor hem de evlerimiz adeta işgal altında. Bu nasıl bir insanlık anlamamız mümkün değil. Bir yanda Esed zulmü diğer tarafta PYD. Tek dileğimiz ülkemizin eski günlerine dönmesi. İnşallah Suriye'de savaş sona erer ve çocuklarımla evimize dönebiliriz."

Hıdır, Suriyelilere sadece Türk halkının sahip çıktığını vurguladı. En zor zamanlarında Türkiye'nin kapılarını açtığını dile getiren Hıdır, "Türkiye'ye daha fazla yük olmak istemiyoruz. Binlerce Suriyeliye yardım elini uzatan Türk hükümetinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Haber Ara