Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Bir ünlünün trajik sonu: Gergin bir tel gibi yaşadı!

Hayatını kaybeden birçok ünlü gibi Hollywood tarihinin en büyük müzik yıldızı Judy Garland'ın ölümünü, çocukluk döneminden itibaren kullanmaya başladığı aşırı içki ve uyuşturucu hızlandırdı. Kızı aktris Liza Minnelli'nin söylediği gibi “Annem gergin bir tel gibi yaşadı” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-19 10:25:25

Bir ünlünün trajik sonu: Gergin bir tel gibi yaşadı!

Hayatını kaybeden birçok ünlü gibi Hollywood tarihinin en büyük müzik yıldızı Judy Garland'ın ölümünü, çocukluk döneminden itibaren kullanmaya başladığı aşırı içki ve uyuşturucu hızlandırdı. Kızı aktris Liza Minnelli'nin söylediği gibi “Annem gergin bir tel gibi yaşadı” dedi.

how-old-was-judy-garland-when-she-died

Hollywood tarihinin en büyük müzik yıldızı Judy Garland, şöhretin zirvesinde hayatını kaybetti. Birçok ünlü yıldızın hayatını sonlandıran aşırı içki ve uyuşturucuya teslim oldu ve bedelini genç yaşta ödedi.

'Judy Garland,' 'The Wizard of Oz', 'For Me and My Gal' ve 'A Star is Born' gibi filmlerle şöhrete kavuşan çocuk oyunculuktan Hollywood'un yıldızı oldu. Ve, “Hollywood'un şarkı kuşu” olarak anılmaya başlandı

Ancak Hollywood'daki görev süresi iki ucu keskin bir kılıçtı; çünkü şöhretle birlikte Hollywood yöneticilerinin acımasız  yargı ve tacizine maruz kaldı.

Garland'ın klasik bir sahne annesi vardı. Ethel Gumm genellikle eleştirel ve talepkârdı. İddiaya göre, sadece 10 yaşındayken kızına sahne performansını artırmak için hap veren ilk kişi oldu.

judygarlandpublicityphoto1939

Başarılı bir genç yıldız olarak bile Judy Garland, duygusal sorunlar ve madde bağımlılığı ile mücadele etti.

Sonuç olarak, Judy Garland'ın uyuşturucu alışkanlığı büyüdükçe yoğunlaştı. Film yöneticileri, 20 yaşlarında Judy Garland'ın performansını canlı tutmak için amfetaminlerini beslediler. Ayrıca, iştahını bastırmak için onu şiddetli bir diyet geliştirmeye ve daha sık sigara içmeye teşvik ettiler.

Bir stüdyo yöneticisinin, sevilen ekran yıldızına şu sözleri söylediği iddia edildi: “Bir kambur gibi görünüyorsun. Seni seviyoruz ama o kadar şişmansın ki bir canavara benziyorsun." 

Bu kadar genç yaştan itibaren hızlı tempolu hayatı, annesinin ve bakıcılarının ellerinde yaşadığı duygusal tacizle birleştiğinde, Garland'ı birden fazla sinir krizine götürdü.

Trajik sona yaklaşan birçok ünlü ölü insan gibi, Judy Garland'ın hızlı ve sağlıksız yaşam tarzı onu ve parasını yedi ve aktris itibarını yeniden kazanmak ve harcadığı paranın bir kısmını geri kazanmak için Londra'ya taşınmak zorunda kaldı. 

Ancak Garland'ın içki ve uyuşturucu alışkanlıklarından vazgeçmek zordu. Performanslarını etkilediler ve sık sık iş ilişkilerini birdenbire bırakmasına neden oldular. Londra'daki bir gösteri sırasında seyircileri bir saat bekletince, kızgın seyirciler sahneye ekmek ve bardak attı.

how-judy-garland-died

Ünlü yıldız, hayatının sonuna doğru.

Garland, Londra'dayken, daha sonra beşinci ve son kocası olan müzisyen Mickey Deans ile tanıştı. Evlilikleri kötü şöhretli bir şekilde zehirliydi - ilk karşılaşmalarının Deans'ın oteline uyuşturucu teslimatı sırasında olması şaşırtıcı olmayan bir durumdu.

Bir önceki eski kocası Sid Luft'a göre ise, sonunda hayatı boyunca en az 20 kez intihara teşebbüs edecekti. Luft daha sonra şunları söyledi: “Judy'yi klinik olarak hasta bir kişi olarak düşünmüyordum ya da bu bir bağımlı. Sevdiğim güzel, zeki kadına korkunç bir şey olduğundan endişelendim. "

judy-garlands-cause-of-death

Judy Garland'ın hayranları, cesedini Frank E. Campbell'ın cenaze evinde görmek için bekliyor.

Evlilikleri ve Judy Garland'ın hayatı, 22 Haziran 1969'da 47 yaşındaki aktrisin Belgravia evinde ölü bulunmasıyla aniden sona erdi. Görevliler kilitli banyoya girmişler ve Garland'ı tuvalete yığılmış halde elleri hâlâ başını kaldırmış halde bulmuşlardı.

Otopsisi, Judy Garland'ın ölümünün nedeninin “barbitürat zehirlenmesi olduğunu doğruladı.

Adli tıp görevlisi ayrıca karaciğerinde siroz izleri de buldu, bu durum muhtemelen aşırı içmesi nedeniyle karaciğerin yaralandığı bir durum.

Ancak kızı aktris Liza Minnelli'nin daha sonra söylediği gibi, aktrisin ünlü ölümünün nedeni madde bağımlılığının ötesine geçti.

Minnelli, “Annem aşırı dozdan ölmedi. Sanırım sadece yoruldu. Gergin bir tel gibi yaşadı. Hiç gerçek mutluluk aradığını sanmıyorum, çünkü her zaman mutluluğun son anlamına geleceğini düşündü" dedi.

Bir keresinde, “Bazen bir kar fırtınasında yaşıyormuşum gibi hissediyorum” diye yorum yapmıştı Garland. "Mutlak bir kar fırtınası." 

Judy Garland, 1969'da 47 yaşında bağımlılıkla mücadele ettikten sonra aşırı dozda uyuşturucudan öldüğünde, sevenlerinin çoğu üzgündü; ancak çok azı şaşırmıştı. Ne yazık ki, nasıl öldüğü, yaşadığı şekle çok benziyordu.

Garland'ın ölümünden sonra 1997'de, Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Kayıtlarının birçoğu Grammy Onur Listesi'ne girmiştir ve 1999'da Amerikan Film Enstitüsü onu klasik Amerikan sinemasının en büyük 10 kadın yıldızı arasına yerleştirmiştir. Filmleri:

1936: Every Sunday 

1936: Pigskin Parade 

1937: Broadway Melody of 1938 

1937: Thoroughbreds Don't Cry 

1938: Everybody Sing 

1938: Love Finds Andy Hardy 

1938: Listen, Darling 

1939: Oz Büyücüsü 

1939: Babes in Arms 

1940: Andy Hardy Meets Debutante 

1940: Strike Up the Band 

1940: Little Nellie Kelly 

1941: Ziegfeld Girl 

1941: Life Begins For Andy Hardy 

1941: Babes on Broadway 

1942: For Me And My Gal 

1943: Presenting Lily Mars 

1943: Girl Crazy 

1944: Meet Me in St. Louis 

1945: The Clock 

1946: The Harvey Girls 

1946: Ziegfeld Follies 

1946: Till The Clouds Roll By 

1948: The Pirate 1948: Easter Parade 

1949: In The Good Old Summertime 

1950: Summer Stock 

1954: A Star Is Born 

1960: Pepe 1961: Nüremberg Duruşması 

1962: Gay Purr-ee 

1963: A Child Is Waiting 

1963: I Could Go On Singing 

1967: Valley of the Dolls

Kaynak: allthatsinteresting

 

Haber Ara