Dolar

32,5860

Euro

34,7758

Altın

2.509,51

Bist

9.693,46

“Bir sonraki savaş eşi görülmemiş olacak”

Hamas ve El Fetih’in, İsrail’e karşı ortak direnişte anlaştığını belirten Hamas'ın siyasi lider yardımcısı Salih el Aruri, 'Bir sonraki savaş, eşi görülmemiş olacak. İsrail ile açık bir çatışma olursa, tüm Filistin iç cephesi devreye girecek' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 11:48:45

“Bir sonraki savaş eşi görülmemiş olacak”

Hamas ve El Fetih'in, İsrail'e karşı ortak direnişte anlaştığını belirten Hamas'ın siyasi lider yardımcısı Salih el Aruri, "Bir sonraki savaş eşi görülmemiş olacak. İsrail ile açık bir çatışma olursa, tüm Filistin iç cephesi devreye girecek" diyerek, işgal devletini uyardı.

Dün akşam Hizbullah'a bağlı El Mayadeen TV'ye verdiği demeçte, "İşgal devleti ile her zaman yüzleşmeye hazırız," diyen Aruri, "Gazze'deki baskıya tahammül edemeyeceğimiz aşamadayız ve açık bir mücadeleye hazırız" ifadesini kullandı.

Aruri, bir sonraki çatışma turunun geçmiş savaşlardan farklı olacağını belirterek, “İşgalci, bedelini ödeyecek" dedi.

Filistin halkının El Fetih ile Hamas arasındaki ayrılığı kabul etme seçeneğine sahip olmadığını belirten Aruri, son zamanlarda Filistinlilerin üç kez sırtlarından bıçaklandığını da dikkat çekti.

Aruri, Hamas, El Fetih üyeleri ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la "Filistin davasını boğan tehlikelerle" birlikte mücadele etme yönünde Beyrut toplantısında karar alındığını açıkladı. Aruri, Filisinli taraflar arasındaki farklılıkların kişisel olmaktan ziyade kesinlikle politik olduğunu söyledi.

Aruri ayrıca El Mayadeen'e Hamas ve El Fetih'in ortak komiteler tarafından uygulanacak üç girişimi kabul ettiklerini söyledi.

Aruri konuşmasını, "Barışçıl halk direnişi, işgalin yürüyüşlere ve faaliyetlere tepkisine uygun olarak artacaktır" diyerek son verdi.

Kaynak: İsrail Hayom

Haber Ara