Dolar

32,5173

Euro

34,8244

Altın

2.429,10

Bist

9.701,12

Bir papazının kızından, İslâm’a dönüş hikayesi

“Bir Papazın kızı olarak büyüdüm.İslam'ı ve onun temel inançlarını öğrendim ve İslam'ın benim için doğru olduğunu biliyordum, ama doğru zamanın bunu resmi olarak ne zaman kabul edeceğini bilmiyordum”

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 10:06:31

Bir papazının kızından, İslâm’a dönüş hikayesi

islamadonusbuyuk

Minnesota'da çoğunlukla beyaz bir topluluktan sarı saçlı, mavi gözlü, sarı gözlü bir kız olduğunu hayal edebiliyor musunuz , muhtemelen bir gün Müslüman olup, başörtü takıyor ve profesyonel yaşamını dini çalışmaya adadığını tahmin edemezsiniz.

Devam eden yolculuğumu sizinle paylaşmak istiyorum çünkü bugün çok inançlı Amerika'da din hakkında bazı önemli dersler öğrendim.

Bir Papazın kızı olarak büyüdüm ve bir papaz soyundan geliyorum ve ailemin iki tarafına da Norveç ve Almanya'dan liderler bıraktım. Yani dini işler yapmak benim genimde büyüyor.

HIRİSTİYANLIK'TA BANA MANTIKLI
GELMEYEN KAVRAMLAR VARDI

Hıristiyan topluluğuna çok karışmadım. Pazar okulu öğretmeni olarak görev yaptım, görev gezilerine çıktım ve kilisede solo şarkı söylerdim . Ancak yaşlandıkça inancımı sorgulamaya başladım. Hıristiyanlıkta bana mantıklı gelmeyen kavramlar vardı.

Zaman geçtikçe memleketimden koleje gitmek için ayrıldım ve dünyanın önemli dinlerini inceledim.

Dünyanın yeni bir bölümünü öğrenmek için bir İslam dersi aldım. İslam'ı ya da herhangi bir dünya dinini öğrenmek, sadece akademik bir çaba oldu. Ama hayatımın bu noktasında kişisel bir seviyede, belki de benim için en iyi seçim olduğuna karar verdim.

Bu yüzden eğitim kariyerime devam ettim ve yüksek öğrenim görmek için bir yüksek lisans okuluna gittim. Yüksek okuldaki ilk yılımda üniversitede yeni arkadaşlar edinmek istiyordum. Büyük bir uluslararası öğrenci nüfusuna sahiplerdi ve ben de bazı Somali ve Pakistanlı öğrencilerle arkadaş oldum.

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLERİN CÖMERTLİĞİ
BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Bu öğrencilerden aldığım misafirperverlik ve cömertlik seviyesi şaşırtıcıydı ve içten içe huzur ve mutluluğa sahip olduklarını fark ettim. Ben de buna bakmam gerektiğine karar verdim. Ortaokulda çalıştığım bütün akademik makalemi değiştirdi.

İslam'ı ve onun temel inançlarını öğrendim ve İslam'ın benim için doğru olduğunu biliyordum, ama doğru zamanın bunu resmi olarak ne zaman kabul edeceğini bilmiyordum. Şu anda stresli olan yaz okulundaydım ve çok fazla mücadele yaşadım. Bir gece meseleler, gerçekten kötüye gitti ve bir molaya ihtiyacım olduğuna karar verdim .. bu yüzden yürüyüşe çıktım ve dua ettim. Tanrı'nın sesimi duyduğunu hissettim. Tanrı'nın hayatımda dönebileceğim bir kaynak olarak geri dönmesi harikaydı. Bu hayatımın en mutlu zamanlarından biriydi.

Mezun olduğum ikinci seneyi Müslüman bir kadın olarak yeni kimliğime yönlendirerek geçirdim. Mezun olduğumda rüya işimi aradım, ama aradığımdan emin değildim. Bunun yerine, çabalarımı öğrenci kredilerimi ödeyerek bir iş bulma hedefi üzerine yoğunlaştım.

İSLAM, AMERİKA VE DÜNYADAKİ
EN HIZLI BÜYÜYEN İKİNCİ DİN

Bir Müslüman olarak, yeni iş yerimde, beni şaşırtan dua/ibadet edecek bir yerleri yoktu. Onları geçmişte çalıştığım birçok yerde yaşadıklarından, insanların İslam ve Müslüman kültürü hakkında temel bilgileri öğrenebilmeleri için bazı çeşitlilik eğitimleri düzenlemenin en iyi olacağına karar verdim.

Bu eğitimi yapmak çok önemlidir, çünkü İslam hakkında düzeltilmesi gereken çok yanlış bilgi var; çünkü İslam dünyadaki en büyük ikinci din ve dünyadaki ve Amerika'daki en hızlı büyüyen din. İnsanların gezegeninizdeki bu kadar büyük bir insan popülasyonunu bilmesi önemlidir, böylece onlar için iyi bir komşu olabilirler.

İLK ÖNCE İŞYERİMDE İBADET EDEBİLECEK
BİR YER İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIM

İbadet edebileceğim bir yer olmadığını ilk fark ettiğimde arkadaşlarımla konuşmaya başladım, sonra şefim İK Başkan Yardımcımızın yanı sıra CEO ve başkanımız hakkında konuşmaya başladım. Konuştuğum herkes olumlu bir müttefik olmayı kabul etti ve beni destekledi. Bu alanı kurarak her kökenden insanlara fayda sağlayabileceğimi düşündüm, o yüzden kasıtlı olarak o alan için laik bir isim seçtim.

Eskiden ateist ve hayatımın bir noktasındaydım ve hiçbir dini uygulamak istemedim. Ateistler için odayı kullanmak için güvenli bir yer istedim ya da kaçmak için sessiz bir yer buldum, ayrıca ibadet etmek ve meditasyona ihtiyacımız vardı, ben de “sessiz yer” olarak adlandırdım.

Bir engel vardı ve bu da alanın nerede olacağını bulmaktı. Müslümanların ibadet etmeleri için ideal olan ve temiz, özel ve sessiz olmayı içeren bir yer bulmak için araştırma yapmak biraz zaman aldı. Sonunda, tüm bu kriterlere uyan bir yer buldum. İnşa etmem iki yıl sürdü, ancak şimdi insanların ibadet etmesi, meditasyon yapması ve yansıtması için belirlenmiş bir yer var.

İSLAM, KADINLARI LİDER
OLMAYA TEŞVİK EDİYOR

Maalesef kültür, kadınlar için liderlik fırsatlarını sınırlamak için kullanılıyor. Bu, laik dünyada olduğu kadar dini bağlamlarda da geçerlidir. Ancak, araştırmamda İslam'ın aslında kadınları lider olmaya teşvik ettiğini buldum.

Hazreti Muhammed (s.a.s), eşleri Hz. Hatice (r.a.) ve Aişe (r.a.) de dahil olmak üzere birçok güçlü kadını kutladı. Hayatımın eşsiz arka planımla çok inançlı çalışma yapma çağrısını buldum. İnsanların İslam'ın olumlu bir din olduğunu ve Müslümanların normal insanlar olduğunu anlamalarına yardımcı oldum. İslamı, yaşayarak tanıtmak benim için en büyük mutluluk ve görevdi. Nefes aldığım sürece bu görevi yerine getirmek, İslam'ı tebliğ etmek için yaşayacağım. 

islamidonus2

ZAN CHRİST KİMDİR?

Zan Christ, Hamline Üniversitesi Wesley Maneviyat, Hizmet ve Sosyal Adalet Merkezi'ndeki Dini ve Manevi Yaşam Programı Koordinatörü. Dini ve Spiritüel Yaşam programlarının lojistik, tanıtım ve iletişimini öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve çalışanların dini ve manevi hayatlarını beslemek amacıyla organize ediyor. Multifaith Alliance, Yahudi Öğrenci Hayatı, Farkındalık Meditasyonu, Dinlerarası Gençlik Çekirdeğinin Daha İyi Birleşmesi ve Müslüman Öğrenci Birliği gibi RSL gruplarındaki öğrenci işçilerini denetliyor. Ayrıca, dini çeşitlilik, dinler arası okuryazarlık ve kampüste ve toplulukta işbirliği konusunda eğitim kaynağı olarak hizmet vermekte.
Hamline Üniversitesi'nden Dünya Dinlerinde Lisans Derecesi derecesi ve Mankato Minnesota Eyalet Üniversitesi'nden Üniversite Öğrenci İşleri Bölümü'nden (Danışmanlık ve Öğrenci Personeli) mezun oldu. Zan, MSU'da iken, Kariyer Gelişim Merkezi, Akademik Danışmanlık ve Kayıt Yönetimi'nde staj yaparken geniş bir bakış açısı kazandı.
Zan, son beş yıl boyunca Orta Batı kolej panelleri ve İslam İçinde Sosyal Adalet, Amerikan İslâm'a İslam'a Yolculuk, İslamofobiyi Durdurma, Amerikan Müslümanlarına Danışmanlık ve Çeşitli Topluluklarda Kadınların İnanç Deneyimleri gibi konularla ilgili olarak dinler arası bir kaynak olmuştur.
En son üç yıl boyunca Minnesota Bilim Müzesinde İlerleme Operasyonları Koordinatörü olarak çalıştı ve aynı zamanda müze personeli için çeşitlilik ve dinler arası eğitimler geliştirmede aktif rol aldı. Orada ibadet etmek, meditasyon yapmamak veya sessiz bir mola vermek için kullanabileceği belirlenmiş bir sessiz alan inşa etti.
Zan uzun yıllar boyunca, Kur'an ve İslami çalışmalar öğretmeni, Convert ve Yeni Müslümanlar Mentorluk Koordinatörü ve Young Sister'ın En İyi Ödülü'nü kazandığı Genç Kız Kardeşi Al Isra Retreat'teki Kamp Danışmanı gibi birçok projede İslam Yapı Blokları'nda liderlik ve strateji sağladı.

Haber Ara